Netflix izleyicileri Spielberg'ün UFO belgeselinin "müptelası" oldu

"Bu dizi kesinlikle büyüleyici"

Uzaylılarla Karşılaşmalar'ın yönetmen koltuğunda 45 yaşındaki sinemacı Yon Motskin oturuyor (Netflix)

Netflix'in yeni belgesel dizisi, izleyicileri ekrana bağladı. 

Steven Spielberg'ün yapımcılığını üstlendiği Uzaylılarla Karşılaşmalar (Encounters), her bölümde dünyanın dört bir yanından UFO veya uzaylı gördüğünü ileri sürenler, şüpheciler ve uzmanlarla görüşüyor ve yeni kanıtlara da ışık tutmaya çalışıyor.

Netflix, belgeselin konusunu kısaca şöyle özetliyor:

Son 50 yıldaki UFO görme olaylarının dünya çapında yarattığı gizemi konu alan bu belgesel dizisi görgü tanıklarının ifadelerini, uzmanlarla röportajları ve yeni kanıtları içeriyor.

Dizide incelenen vakalar arasında 2007 ve 2008'de 300'den fazla Teksaslının 5 aylık süre boyunca üçgen şeklinde bir UFO görmesi de yer alıyor.

Bir izleyici, dizinin müptelası olduğunu söylerken, bir diğeri de şu yorumu yaptı: 

Netflix'teki Uzaylılarla Karşılaşmalar programı kesinlikle mega çılgın ve resmen bayılıyorum.

Uzaylılarla Karşılaşmalar, Teksas'ta yaşanan akılalmaz olayın yanı sıra Galler'deki Broad Haven Üçgeni, 1994'te Zimbabwe'deki bir okulda 60'tan fazla çocuğun uzaylı görmesi ve 2011'deki nükleer felaketten sonra Fukuşima Enerji Santrali üzerinde görülen parlak ışıklar konularını da işliyor.

fazla oku

Bu bölüm, konuyla ilgili referans noktalarını içerir. (Related Nodes field)

Bir Netflix kullanıcısı, "Eğer Uzaylılarla Karşılaşmalar'ı izlemiyorsanız mutlaka izlemelisiniz" yorumunu yaparken, bir başkası da dizinin "gerçekten iyi" olduğunu ekledi.

Bir başkasıysa "Netflix'teki Uzaylılarla Karşılaşmalar'ı izliyorum. Bu dizi kesinlikle büyüleyici ve çok iyi yapılmış" dedi.

Uzunlukları 45 ve 53 dakika arasında değişen her bölümün ilgili olayı derinlemesine incelemesine rağmen dizi, evrende yalnız olup olmadığımız sorusuna net bir cevap sunmuyor.

Hayatını uzaylılara adamış bir izleyici, belgeselle ilgili şu ifadeleri kullandı:

Çocukluğumdan beri UFO fanatiğiyim. Uzaylılarla karşılaşmalar üzerine kitaplar okurdum, bu yüzden konuyla ilgili bu yeni Netflix dizisini izlemek benim için büyüleyici.

Diziyi izleyen bir başkasıysa, Dünya dışında yaşamın varlığına dair daha kesin bir görüş ortaya koyarak, uzaylıların Fukuşima'daki gibi felaketlerde başarısız olduğumuz için bizi kendi gezegenimize bakmaya teşvik ettiklerini öne sürdü:

Netflix'teki Uzaylılarla Karşılaşmalar çok iyi. Uzaylıların bize mesajı dünyamızla ilgilenmemiz. Dünya'nın ölmekte olduğunu biliyorlar.


Independent Türkçe, DailyMail, New York Post

DAHA FAZLA HABER OKU