İsrail Başbakanı Netanyahu, Elon Musk'a "gayriresmi ABD Başkanı" dedi

Teknoloji milyarderi, Starlink'i kapatması için İran'ın kendisine "Charles Dickens seviyesinde kibar" bir mektup gönderdiğini açıkladı

Elon Musk ve Binyamin Netanyahu, eskiden Twitter diye bilinen X'te 18 Eylül 2023'te yayımlanan bir söyleşide konuşuyor (Binyamin Netanyahu/X)

İsrail Başbakanı Binyamin Netanyahu, Elon Musk'ın ABD Başkanı'ndan daha güçlü olduğunu ima ederek yapay zekanın yarattığı varoluşsal tehditle ilgili teknoloji milyarderinin rehberliğine başvurdu.

Başbakan Netanyahu pazartesi günü eskiden Twitter diye bilinen X'te Musk'la yaptığı söyleşide "Eşim Sara'ya 'Bu adam gerçekten neden bahsettiğini biliyor' dedim, 'O bizim zamanımızın Edison'ı'" dedi.

Son baktığımda ABD Başkanı olamıyordunuz ama olduğunuzu varsayalım.

Halihazırda dünyanın en zengin kişisi olan teknoloji milyarderi araya girdi:

Resmen değil.

Başbakan Netanyahu ise "Resmen değil. Pekala, o zaman gayriresmi başkansınız" diye yanıtladı.

fazla oku

Bu bölüm, konuyla ilgili referans noktalarını içerir. (Related Nodes field)

İsrail liderinin, haydut devletlerin zararlı yapay zeka sistemleri geliştirmesinin önüne nasıl geçileceğini Musk'a sorması üzerine Tesla ve SpaceX'in başkanı, bu sistemleri kurup işletmek için gereken muazzam miktardaki bilgi işlem donanımının uzaydan tespit edilebileceğini söyledi.

Musk, "En zor seviyede, en az anlaşılabilir olan [yapay zeka] muazzam miktarda güç ve çok sayıda bilgisayar, doğru yazılım ve doğru veri gerektirir ki bu fark edeceğiniz bir şeydir" dedi.

Bunu saklamak zor, biraz uranyuma benziyor; uranyum radyasyonunu bir dereceye kadar tespit edebilirsiniz.

Başbakan Netanyahu'nun yetişkinlik hayatının çoğunu İran'ın nükleer silah elde etmesini engellemeye çalışarak geçirdiğini söylemesinin ardından Musk, SpaceX'in uzay internet hizmeti Starlink'i kapatması için İran hükümetinin kendisine beklenmedik derecede nazik bir talep gönderdiğini açıkladı.

SpaceX ekonomik yaptırımlara rağmen geçen yıl, İran'daki kullanıcılara sınırsız internet erişimi sağlama amacıyla ABD Dışişleri Bakanlığı'ndan Starlink'i açma izni almıştı.

Musk, "İran hükümetinden tepkili bir mektup aldık ama aslında mektup çok kibardı, kızgın falan olmalarını bekliyordum ama Charles Dickens seviyesinde bir kibarlıktı" dedi.

Ben 'Not: Amerika ve İsrail'e ölüm' gibi bir şey görmeyi bekliyordum ama öyle bir şey yoktu.

 

CANLI: Uygarlığın iyiliği için yapay zekanın sunduğu fırsatlardan nasıl yararlanabileceğimizi ve teşkil ettiği riskleri nasıl hafifletebileceğimizi elonmusk'la konuşuyoruz.


İsrail'le Biden yönetimi arasındaki gerilimin arttığı bir dönemde ABD Başkanı Joe Biden, çarşamba günü New York'ta Başbakan Netanyahu'yla görüşmeye hazırlanıyor. Bu gerilim, İran'la nasıl başa çıkılacağına dair anlaşmazlıklar, teklif edilen yargı reformlarına karşı İsrail şehirlerinde düzenlenen kitlesel protestolar ve Başbakan Netanyahu'nun siyasi müttefiklerinin yorumlarından kaynaklanıyor.

Ulusal Güvenlik Konseyi Sözcüsü John Kirby'ye göre ABD Başkanı Biden tartışmalı reformlarla ilgili endişelerini dile getirirken, İsrail'in Batı Şeria'daki yerleşiminin genişlemeye devam etmesini de sorguluyor.

Gerilime rağmen her iki liderin de ABD'yle İsrail arasındaki güçlü ilişkiyi vurgulaması bekleniyor.



*İçerik orijinal haline bağlı kalınarak çevrilmiştir. Independent Türkçe'nin editöryal politikasını yansıtmayabilir.

https://www.independent.co.uk/tech

Independent Türkçe için çeviren: Meltem Ergin

© The Independent

DAHA FAZLA HABER OKU