Stephen King'in eşi, bir şarkı yüzünden neredeyse ünlü yazarı boşuyormuş

"Eşim beni boşamakla tehdit etti. Bunu çok çaldım"

King, yazarken çoğunlukla tekno ya da disko dinlediğini, özellikle de LCD Soundsystem ve Fatboy Slim'i sevdiğini söyledi (AP)

Lou Bega'nın Mambo No. 5 şarkısı, 1999'da dünyanın dört bir yanında pop listelerinin zirvesine yerleşirken, aynı anda hem tüm zamanların en çok sevilen hem de nefret edilen şarkılarından biri olmuştu. Stephen King'in eşi Tabitha King ise kesinlikle ikinci tarafta yer alıyor. 

fazla oku

Bu bölüm, konuyla ilgili referans noktalarını içerir. (Related Nodes field)

Son 50 yılın en tüyler ürpertici öykülerinden bazılarını kaleme alan King, yeni romanı Holly'nin tanıtımı için Rolling Stone'a konuştu. 75 yaşındaki yazar, dergiye Mambo No. 5 yüzünden eşinin kendisini nasıl boşanmakla tehdit ettiğini anlattı.

Anlattığına göre King, Lou Bega'nın 1999 yazında yayımladığı Mambo No. 5'ı o kadar seviyor ve çalıyormuş ki eşi neredeyse hayatından çıkıyormuş.

Rolling Stone, Lou Bega'nın şarkısıyla ilgili söylentilerin doğru olup olmadığı sorduğunda 75 yaşındaki yazar şöyle yanıt verdi: 

Evet. Hem de çok! Eşim beni boşamakla tehdit etti. Bunu çok çaldım.

Şarkının farklı versiyonlarından oluşan bir albümü olduğunu söyleyen Amerikalı yazar, sözlerini şöyle sürdürdü:

Albümün iki tarafını da çalardım. Şarkılardan bir tanesi de tamamen enstrümantaldi. Eşim 'Bir kez daha çalarsan seni terk ederim' diyene kadar bunu çaldım.

King şarkıyı çalmaktan vazgeçmiş olacak ki çiftin 1971'den beri mutlu bir evliliği ve aralarında yazar Joe Hill'le Owen King'in de bulunduğu üç çocuğu var.  

Alman şarkıcı Bega tarafından kaydedilen Mambo No. 5, Dámaso Pérez Prado'nun 1949 tarihli enstrümantal 45'liğine dayanıyordu. 

Sanatçının tek önemli hiti olan bu şarkı ABD'de 3 numaraya yükselirken Britanya, Kanada, İtalya, Fransa ve 20'den fazla ülkede 1 numaraya yerleşmişti. 


Independent Türkçe, Variety, Entertaintment Weekly

DAHA FAZLA HABER OKU