Meşhur Stephen King uyarlaması, "kötü karakter" yüzünden mahvoluyordu

Korku ustasının en sevdiği uyarlamalardan biri olan filmin oyuncuları rol için fazla "sıcakkanlıydı"

"Korku Kralı" lakabını alan 75 yaşındaki King'in yeni kitabı Holly, ABD'de bugün yayımlanıyor (AP)

Başarılı bir Stephen King uyarlamasının çoğu zaman dehşet verici olması beklenir. Ancak King'in en sevdiği uyarlamalardan biri olsa da 1980'lerin meşhur korku filmi neredeyse mahvolacaktı.

King uyarlamalarının unutulmaz kötüleri

Andy Muschietti'nin 2017 yapımı O (It) uyarlamasında King'in kötü adamı Pennywise rolünde Bill Skarsgård, inanılmaz performansıyla dikkat çekmişti. 

King, Stanley Kubrick'in Cinnet'ini (The Shining) küçümsemiş olsa da Jack Nicholson'ın Jack Torrance performansı da korku türü için neredeyse bir milattı.

Bununla birlikte, bu rollerin arkasındaki oyuncuların hiçbiri elbette canlandırdıkları karakterler kadar kötü değildi. Stephen King'in böylesine korkunç kötü adamlarını canlandırmak için oyunculuk yeteneklerini ortaya koymaları gerekiyordu. 

Kuyruklarını bağlamak zorunda kaldılar

Ancak ne yazık ki bazı oyuncular, kötü adam rolünde o kadar da iyi değildi ve bu neredeyse bir King klasiğini mahvediyordu.

fazla oku

Bu bölüm, konuyla ilgili referans noktalarını içerir. (Related Nodes field)

King'in Kujo'sunun (Cujo) uyarlamasında kullanılan Saint Bernard'lar kitabın ana karakteri gibi korkunç olmaktan son derece uzaktı. 

New York Film Akademisi'ne göre, köpekler o kadar arkadaş canlısıydı ki kuyruk sallamaktan bir türlü vazgeçmiyorlardı. Set ekibi, çekimler sırasında köpeklerin sıcakkanlı görünmelerini önlemek için kuyruklarını bağlamak zorunda kaldı.

King bu uyarlamaya bayılıyor

75 yaşındaki King, 2014'te Rolling Stone'a verdiği röportajda Kujo'yu "müthiş" bir uyarlama olarak nitelendirmişti. Yönetmen Lewis Teague, King'in romanına çoğunlukla sadık kalmış ve film korku ustasının romanındaki dehşeti son derece iyi yorumlamıştı.

King, Kujo'yu 1981'de yayımlamış ve film 1983'te beyazperdeye uyarlanmıştı. 


Independent Türkçe, Rolling Stone, ScreenRant

DAHA FAZLA HABER OKU