Final yapalı yıllar olmuştu: Netflix'te yayımlanınca zirveye yerleşti

4 yıl önce sona eren dizinin izlenme rakamları, yayın platformuna gelişiyle 2 milyar dakikayı aştı

Meghan Markle, Prens Harry'yle tanıştığında dizinin güçlü avukatı Rachel Zane'i canlandırıyordu (Netflix)

2019'da sona eren ve kısa süre önce Netflix'e gelen hukuk draması Suits izleyici ve veri analizi alanında lider araştırma şirketi Nielsen'in haftalık en çok izlenenler listesinde zirveye yerleşti

Aaron Korsh'un yaratıcısı olduğu ve kaleme aldığı Suits, Haziran 2011'de başlamış ve ilk olarak USA Network'te yayımlanmıştı. 

Dizi, hukuk fakültesine gitmemiş, üniversite terk Mike Ross ve Harvey Specter'ın, bir yandan davaları kazanırken bir yandan da Mike'ın sırrını saklamalarına odaklanmıştı.

fazla oku

Bu bölüm, konuyla ilgili referans noktalarını içerir. (Related Nodes field)

9 sezon ve 134 bölüm boyunca devam eden dizide, Patrick J. Adams ve Gabriel Macht'in yanı sıra Rick Hoffman, Meghan Markle, Sarah Rafferty, Amanda Schull ve Gina Torres de rol alıyordu.

Nielsen'in haftalık sıralaması, Suits'in 19-25 Haziran haftasında bir numarada yer aldığını gösterdi. Nielsen'in rakamları, Suits'in Netflix'te yayımlanmaya başladığı ilk hafta 2,3 milyar dakika izlendiğini gösteriyor. Ancak bu verinin içerisinde ABD merkezli yayın platformu Peacock'taki izlenme dakikaları da var.

Nielsen'in ilk 10 listesinde neredeyse 4 aydan bu yana ilk kez bir dizi iki milyar dakika sınırını aşmış oldu.

Bunu başaran son dizi Netflix'in The Night Agent'ıydı.

Nielsen'in en çok izlenen diziler listesinde Black Mirror, Grey's Anatomy, NCIS, Supernatural, Gilmore Girls ve S.W.A.T. da yer alıyor. 


Independent Türkçe, ScreenRant, Variety

DAHA FAZLA HABER OKU