Bir hafta boyunca ağlayarak rekor kırmaya çalışırken körlük geçirdi

Nijerya'da Guinness Rekorlar Kitabı çılgınlığı çığ gibi büyüyor

Nijerya'da her geçen gün büyüyen Guinness Rekorlar Kitabı çılgınlığında, 7 gün boyunca ağlayarak rekor kırmaya çalışan bir kişi geçici körlük yaşadı. 

Tembu Ebere, bir hafta boyunca aralıksız ağlama girişiminde yüzünün ve gözlerinin şiştiğini, baş ağrısı çektiğini ve 45 dakikalığına kör olduğunu söyledi.

Ebere, Birleşik Krallık'ın kamu yayıncısı BBC'ye "Stratejimi değiştirmem gerekti, ağlamamı azalttım" dedi.

fazla oku

Bu bölüm, konuyla ilgili referans noktalarını içerir. (Related Nodes field)

Öte yandan BBC'nin aktardığına göre Ebere, zorlu denemesi için Guinness Rekorlar Kitabı'yla iletişime bile geçmedi. Dolayısıyla rekor kırsa bile bu resmen kayda geçmeyecek. 

Batı Afrika ülkesinde çığ gibi büyüyen Guinness Rekorlar Kitabı çılgınlığı, Hilda Baci'nin mayısta toplamda 100 saat boyunca aralıksız yemek yapmasıyla başladı.

26 yaşındaki şef, bir önceki 93 saatlik rekoru kırarak haziranda Guinness Rekorlar Kitabı'na girdi. 
 


Oluwatobi Kufeji Alejopataki adlı Nijerya yurttaşıysa 1-9 Temmuz'da 200 saat boyunca aralıksız şarkı söyledi. Guinness'e resmi başvuru yapan kişinin denemesinin kabul edilip edilmediği henüz açıklanmadı. 

Joyce Ijeoma ise 1-3 Temmuz'da aralıksız 72 saat boyunca masaj yapmaya çalışırken, 53. saatte bayılarak gündem olmuştu.

Dünyanın en uzun öpüşme rekoru için yapılan girişimse Ekiti eyaleti yetkilileri tarafından yasaklandı. 

Ortaokul öğretmeni John Obot da BBC'ye ülkenin güneyindeki Uyo şehrinde eylülde 140 saat boyunca aralıksız kitap okuyacağını söyledi.
 


"Nijerya'daki okuma kültürünün geliştirilmesinin hedefliyorum" diyen öğretmen, Guinness Rekorlar Kitabı'ndan da denemesi için onay aldığını söyledi. 

Bu rekor, geçen yıl Bursa'da 124 saat boyunca Kırgız destanı Manas'ı okuyan Risbai İsakov'a ait. İsakov rekoru, 28 Eylül'de 4. Dünya Göçebe Oyunları kapsamında Kırgızistan'ın desteğiyle düzenlenen "Manas Haftası" etkinliklerinde kırmıştı.


Independent Türkçe, BBC, Telegraph, AA

DAHA FAZLA HABER OKU