Suriye rejimi, BBC için çalışan iki gazetecinin akreditasyonunu iptal etti

Suriye hükümeti ve diğer yetkililer medya yayınlarına ciddi kısıtlamalar getiriyor

Suriye, Basın Özgürlüğü Endeksi'nde 180 ülke arasında 175'inci sırada yer alıyor / Fotoğraf: Reuters

Suriye Enformasyon Bakanlığı, BBC için çalışan iki yerel gazetecinin akreditasyonunu "önyargılı ve yanıltıcı haberler" nedeniyle iptal ettiğini duyurdu.

Bakanlığın internet sitesinde yer alan açıklamada, "Yayıncının profesyonel standartlara uymaması, taraflı ve yanıltıcı haberler vermedeki ısrarı nedeniyle BBC'nin muhabir ve kameramanının akreditasyonunu iptal etme kararı alındı" denildi.

fazla oku

Bu bölüm, konuyla ilgili referans noktalarını içerir. (Related Nodes field)

Reuters'a konuşan BBC Sözcüsü, "BBC News Arabic tarafsız bağımsız gazetecilik sağlıyor ve gerçekleri ortaya çıkarmak için siyasi yelpazeden insanlarla konuşuyor. Arapça konuşulan dünyadaki izleyicilerimize tarafsız haber ve bilgi sağlamaya devam edeceğiz" dedi.

Suriye Enformasyon Bakanlığı, Reuters'in ek bilgi talebine yanıt vermedi.

2011 yılından bu yana çatışmaların yaşandığı Suriye, basın özgürlüğünü savunan uluslararası bir sivil toplum kuruluşu olan Sınır Tanımayan Gazeteciler tarafından hazırlanan Basın Özgürlüğü Endeksi'nde 180 üzerinden 175'inci sırada yer alıyor.

Suriye hükümeti ve diğer yetkililer medya yayınlarına ciddi kısıtlamalar getiriyor.


Captagon haberi

BBC'de geçtiğimiz ay yer alan bir haberde, Captagon olarak bilinen amfetamin ticareti ile Suriye Devlet Başkanı Beşşar Esed'in ailesi ve Suriye ordusu arasında 'doğrudan bağlantılar' olduğu ifade edildi.

Suriye rejimi ise, Captagon ticaretine karıştığına dair haberleri yalanladı.

ABD, Birleşik Krallık ve Avrupa Birliği (AB), uyuşturucunun üretimi ve ihracından Suriye hükümetini sorumlu tuttu.

BBC'nin haberinde, Suriye ordusuna bağlı 4. Tümen'in lideri olan, Beşşar Esad'ın kardeşi Mahir Esad'a bu ticaretin ana isimlerinden biri olarak atıfta bulunuldu.

 

 

Independent Arabia, Reuters

DAHA FAZLA HABER OKU