O'nun en rahatsız edici sahnesi kesilmese film felaketle sonuçlanabilirdi

Şoke edici sahne, Stephen King'in kitabında bulunmasa da senaryonun ilk halinde yer alıyordu

Filmin oyuncuları arasında Bill Skarsgård, Jaeden Martell, Finn Wolfhard, Sophia Lillis, Jeremy Ray Taylor, Jack Dylan Grazer, Wyatt Oleff ve Nicholas Hamilton yer alıyor (Warner Bros)

Stephen King'in kitabından beyazperdeye uyarlanan O (It), korku sinemasının en meşhur ve ürkütücü karakterlerinden birini barındırıyor: Pennywise.

Maine'in küçük kasabası Derry'de yaşayan, okulda dışlanan, zorbalarla uğraşmak zorunda kalan 7 çocuğun dostluğunu ve kasabadaki canavarla mücadelelerini merkeze alan film, ilk olarak iki bölümlük bir mini dizi halinde çekilmişti. 

Tommy Lee Wallace'ın yönetmenliğini üstlendiği 1990 yapımı bu ürkütücü mini dizi, 2017'de yeniden uyarlandı. Hem eleştirmenlerin hem de sinemaseverlerin beğenisini kazanan bu filmde Pennywise'ın yer aldığı rahatsız edici bir sahne vardı. 

Stephen King'in kitabında yer almayan ancak senaryoda bulunan bu bölüm, filmin yeniden çevriminden çıkarıldı ve bu karar muhtemelen filmi felaketten kurtardı.

fazla oku

Bu bölüm, konuyla ilgili referans noktalarını içerir. (Related Nodes field)

Filmin ana karakteri, çocuklarla beslenen ve palyaço Pennywise olarak bilinen kadim varlığın yer aldığı birbirinden korkunç sahneler,  "Kaybedenler Kulübü"nün dostluk hikayesiyle dengeleniyor. Ancak bu acımasız ve rahatsız edici sahnenin filme dahil edilmesi filmi tamamen değiştirebilirdi.

2017 tarihli yeniden çevriminin ilk senaryosunda, Pennywise'ın bir bebeği annesinin önünde yediği rahatsız edici bir sahne yer alıyordu. 

Pennywise'ı canlandıran Bill Skarsgård'ın anlattığına göre bebek yeme sahnesi, 1600'lerde geçen, kadim varlığı palyaço kılığından önceki haliyle gösteren bir flashback'ti. 

Sahne gerçekten çok rahatsız edici oldu. Ve ben palyaço değildim, daha çok kendime benziyordum. Çok rahatsız ediciydi. Pennywise'ın nereden geldiğine dair bir tür arka plan hikayesiydi.

En sonunda tartışmalı sahnenin filmden çıkarılmasına karar verildi. Sahnenin ne kadarının çekildiğiyse bilinmiyor.

O'nun bebek yeme sahnesini kesmek film için en iyi karardı. Bu kararın altında O'nun bir korku filmi olduğu kadar bir dostluk filmi de olması yatıyor. Filmin merkezinde bir grup arkadaşın maceraları yer alıyor ve bu da filmi bir korku hikayesi olduğu kadar bir ergenliğe giriş hikayesi haline getiriyor.

King'in eserini beyazperdeye başarılı bir şekilde uyarlamak için korku ve ergenliğe giriş hikayesinin dengede tutulması gerekiyordu ve yönetmen Andy Muschietti bunu başarmayı bildi.


Independent Türkçe, ScreenRant, MovieWeb

DAHA FAZLA HABER OKU