Florida'da bir haftada ikinci kez Nazi bayraklarıyla protesto düzenlendi

Protestocular gamalı haç bayrakları salladı ve ailelerin gözü önünde yüksek sesli bir megafonla "s***ir git Biden" sloganları attı

TikTok'ta yayımlanan viral bir videoda, protestocuların pazar günü Florida'daki bir çocuk müzesinin önünde Nazi bayrakları salladığı ve "s***ir git Biden" diye slogan attığı görülüyor.

Lakeland'daki Explorations V Çocuk Müzesi girişi yakınlarındaki küçük çaplı gösteri, Nazi sempatizanlarının Orlando'daki Disney World önünde benzer bir protesto düzenlemesinden bir gün sonra gerçekleşti.

O zamandan beri 200 binden fazla izlenen TikTok'u paylaşan @amberc0825, "Aileler akşamlarının tadını çıkarmaya çalışırken bunun şehir merkezimizde gerçekleşmesi inanılmaz" diye yazdı.

fazla oku

Bu bölüm, konuyla ilgili referans noktalarını içerir. (Related Nodes field)

Neo-Nazilerin küstahça gamalı haç bayrakları ve "Nasyonal Sosyalizm" yazılı pankartlar taşıdığı görüntüler sosyal medyada öfke ve şaşkınlık yarattı.

Bir kişi, "Burası benim memleketim ve bu insanların sonuçlarına katlanmadan bunu yapabileceklerini düşünmelerinden nefret ediyorum" diye yorum yaptı.

Bir başkasıysa "Bu hafta Lakeland'de onur yürüyüşüne katılacağım ve dürüst olmak gerekirse biraz korkuyorum" yazdı.

Üçüncü bir kişi, "En Büyük Nesil, Nazileri öldürmek için savaşıp öldü ve onların torunları Nazi değil. Ülkemize ne oldu böyle?" dedi.

Kısa videoyu paylaşan TikTok kullanıcısı, kısa süre sonra polis memurlarının gelerek durumu yatıştırdığını yazdı.

Tam bir karmaşaydı... iyi ki polisler geldi çünkü eminim işler gerçekten çirkinleşebilirdi.

The Independent, yorum için Lakeland Polis Teşkilatı'yla temasa geçse de henüz yanıt alamadı.

Cumartesi günü, Nazi bayrakları sallayan ve Florida valisi Ron DeSantis'i destekleyen pankartlar tutan yaklaşık 15 kişilik bir protestocu grubu Lakeland'in yaklaşık 64 kilometre kuzeydoğusundaki Disney World'de toplandı.

Orange County Şerif Bürosu yaptığı açıklamada, protestocuların yaklaşık iki saat sonra dağıldığını söyledi.

Fox13'e göre aralıkta Neo-Naziler, Lakeland'de drag sanatçılarının katıldığı bir yardım etkinliğini hedef aldı.

Cumhuriyetçilerin 2024 başkanlık adaylığı için önde gelen adaylardan biri olan DeSantis, Disney'in eyaletin sınıflarda cinsel yönelim ve toplumsal cinsiyet konularının tartışılmasını yasaklayan "Eşcinsel Deme" yasasını eleştirmesinin ardından eğlence firmasını bir dizi cezalandırıcı yasayla hedef alıyor.

Florida Valisi, Disney'in tema parklarının ve otellerinin birçoğunun bulunduğu, Orlando yakınlarındaki Reedy Creek bölgesinde geçerli olan onlarca yıllık özerklik anlaşmasını şirketin elinden aldı.

Bunun üzerine Disney, "hedefli bir hükümet misillemesi kampanyası" yürütmekle suçladıkları DeSantis ve eyalet yetkililerine dava açtı.



*İçerik orijinal haline bağlı kalınarak çevrilmiştir. Independent Türkçe’nin editöryal politikasını yansıtmayabilir.

https://www.independent.co.uk/news

Independent Türkçe için çeviren: İpek Uyar

© The Independent

DAHA FAZLA HABER OKU