Boston Dynamics'in robot köpeği, kapıları açmayı öğrendi

35 ülkede binden fazla Spot robotu aktif olarak kullanılıyor

ABD'li ünlü robotik firması Boston Dynamics'in dört ayaklı robot köpeği Spot, "yeni bir aşamaya" geçti.

Şirket, Spot'un keşif görevlerini yerine getirme becerisini daha da geliştirmek için yeni güncellemeler hazırladı. Artık robot köpek, kendi başına kapıları açabiliyor ve odalar arasında gezinebiliyor.

Halihazırda 35 ülkede binden fazla Spot robotu aktif olarak kullanılıyor.

Ancak şirkete göre, yeni duyurulan güncellemeler, robotun kullanımını daha da kolaylaştırdığı için özellikle de endüstriyel alanlarda Spot'un daha fazla benimsenmesine olanak tanıyabilir.

fazla oku

Bu bölüm, konuyla ilgili referans noktalarını içerir. (Related Nodes field)

Öte yandan Boston Dynamics’in robot köpeğini "sahiplenmek" isteyenlerin 74 bin dolarlık ödeme yapması gerekiyor. Tasarımcılarsa robotun "kutudan çıkar çıkmaz kullanıma hazır hale geldiğini" söylüyor.

Spot, "tehlikeli, erişilemeyen ve uzak noktaları" keşfetmede ustalaştı. Bu nedenle afet yönetiminden endüstriyel denetimlere ve eğlence sektörüne kadar çeşitli kullanım alanları mevcut.

Yeni güncellemeler, robotun kendi ölçümlerini yapmasını sağlayan bir yazılım eklentisini de içeriyor.

Böylelikle Spot, erişilmesi zor bir alana girdiğinde orada neler olduğunu insanlara göstermek için fotoğraf çekmekle kalmayacak. Aynı zamanda elde ettiği görüntüleri analiz ederek kendi verilerini hazırlayabilecek.

Spot'un termal kameralar aracılığıyla sıcaklıkları ölçme yeteneği de geliştiriliyor. Robot, bir ekipman çok ısındığında veya çok soğuduğunda insanlara bildirim göndermenin yanı sıra gaz sızıntılarını da otomatik algılayabilen donanımlara sahip.

Şirket bu geliştirmeler sayesinde küçük sorunların felakete dönüşmeden önce halledilebilmesine olanak tanımayı hedefliyor.

 

Independent Türkçe, Gizmodo, Autoevolution

Derleyen: Çağla Üren

DAHA FAZLA HABER OKU