Sosyal medyayı sallayan ürkütücü uzaylı videosunun ardındaki gerçek: Görüntüler, arka bahçeye düşen UFO'yu mu gösteriyor?

Las Vegaslı aile polisi aradı: "Büyük gözleri var ve doğrudan bize bakıyor"

Montajlanmış video, Twitter'da milyonlarca kullanıcı tarafından görüntülendi (Twitter / @77HERCULES77)

Son derece tuhaf bir "uzaylı" videosu, Twitter gündemini saatlerdir meşgul ediyor.

Çitlerle çevrili bir alanda gece kamerasıyla çekilmiş gibi görünen videoda bir primatı andıran bir yaratığın yere oturup kalktığı ve etrafına bakındığı görülüyor.

Çok takipçili hesapların paylaştığı videonun, ABD'nin Las Vegas kentindeki bir evin bahçesine düşen UFO'dan çıkan uzaylıyı gösterdiği iddia ediliyor.

Videoyu paylaşan ilk kişilerden biri olan @77HERCULES77 kullanıcı adlı hesap, "Las Vegas Polisi, UFO'nun net görüntülerini dakikalar önce yakaladı" diye yazdı.
 


Videonun arka planında da polis telsizinden gelen konuşmalara benzer bir ses kaydı yer alıyor. Kayıtta "Büyük gözleri var ve doğrudan bize bakıyor" gibi ifadeler yer alıyor.

Videonun kaynağı ne?

Öte yandan Twitter'ın topluluk notlarına üye olan kullanıcılar, videonun montajlanmış olduğunu kısa süre içinde fark etti.

Buna göre videonun üzerine yerleştirilen ses kaydının bu görüntülerle hiç ilgisi yoktu.

Topluluk Notları, Twitter'ın dezenformasyonla mücadele amacıyla başlattığı bir özellik. Bu özelliği kullanma hakkı olan kullanıcılar, şüpheli gördükleri görüntülerin veya tweetlerin altına notlar ekleyebiliyor.

fazla oku

Bu bölüm, konuyla ilgili referans noktalarını içerir. (Related Nodes field)

Uyarı niteliğindeki bu notlar, Twitter'daki tüm kullanıcılar tarafından görülebiliyor.

Twitter, Topluluk Notları'na üye olmak ve katkıda bulunmak için başvuruda bulunan kullanıcıları özenle seçerek bu şekilde bir doğrulama topluluğu oluşturdu.

Bunun yanı sıra Twitter'da @hoaxeye adını kullanan ayrı bir doğrulama hesabı da videodaki görüntülerin orijinaline ulaşmayı başardı.

Kullanıcı "Bu uzaylı görüntüsü aslında Blender'la yapılmış bir 3D animasyon" diye yazdı.

Blender popüler video düzenleme uygulamalarından biri.

Buna göre videoyu ilk olarak TikTok'taki "owlTreeStump" kullanıcı adlı bir hesap üç gün önce paylaşmıştı. Üstelik videoyu Blender'da ürettiğini de açıkça ifade etmişti.

Las Vegas'taki UFO ihbarı

Öte yandan bu sahte video aslında gerçek bir olayın yarattığı ilgiyi kullanıyor.

Kısa süre önce Las Vegas polisi, arka bahçelerine bir UFO düştüğünü iddia eden bir aileden gelen bir ihbar üzerine harekete geçmişti.

Memurların vücut kamerası görüntüleri ve evdekilerle konuşma seslerinin kaydı da yayımlanmıştı. Ancak bu görüntülerin de Twitter'da tartışma yaratan düzenlenmiş videoyla ilgisi yok.

ABC News'e göre, aile 1 Mayıs'ya polisi aramış ve arka bahçelerine bir şeyin düştüğünü, içinde insan olmayan yaratıklar gördüklerini öne sürmüştü.

Twitter'da yayılan videonun arkasında kullanılan ses kaydı da bu ailenin polisle görüşmesine aitti. Aile tam olarak şunları söylemişti:

Gözümüzün ucuyla gökten bir şeyin düştüğünü gilgiördük. Işıklar çıktı ve düştüğünde büyük bir sarsıntı oldu ve biz de bir enerji hissettik. Düşen cismin yanında biri var ve içinde başka biri var. Büyük gözleri var ve bize bakıyor.

Polisi arayan aile üyesi, "Onlar insan değil. Yüzde 100 insan değiller" diye de eklemişti.

Polisin vücut kamerasından çekilen gerçek görüntülerde ise sadece aile bireyleri ve polis memurlarıyla evin önündeki sokak görülüyor. Gerçek görüntülerde bir memurun araştırma yapmak için arka bahçeye girdiği de anlaşılıyor ama gizlilik yasaları nedeniyle devamına yer verilmiyor.

Aile, yetkililerin birkaç gün sonra araştırma yapmak için yeniden eve döndüklerini söylüyor.

Ancak Insider'ın haberine göre polis bu soruşturmayı halihazırda kapatmış durumda. Olayın bir telefon şakasından ibaret olabileceği iddia ediliyor.

 

Independent Türkçe, Insider, ABC News

Derleyen: Çağla Üren

DAHA FAZLA HABER OKU