Arif Verimli'den Recep Akdağ'a: Tarih affetmeyecek

“Ben asla affetmeyeceğim onu, ayrı konu”

Fotoğraf: ANKA

Eski Bakırköy Ruh ve Sinir Hastalıkları Hastanesi Başhekimi Prof. Dr. Arif Verimli, sosyal medya hesabında yaptığı paylaşımda, hastane bünyesinde kurduğu ‘İntihar Müdahale Merkezi ve Müdahale Hattı’nın daha sonra kapatıldığını açıkladı.

fazla oku

Bu bölüm, konuyla ilgili referans noktalarını içerir. (Related Nodes field)

Verimli, eski Sağlık Bakanı Recep Akdağ’ın isminin baş harflerini vererek şunları yazdı:

Ben, Bakırköy Ruh ve Sinir Hastalıkları Hastanesi Başhekimi’yken 'İntihar Müdahale Merkezi ve Müdahale Hattı' kurdum. Bilin bakalım kim kapattı? Cevap veriyorum; her iyi şeye düşman R.A. isimli bir bakan. Tarih affetmeyecek. Ben asla affetmeyeceğim onu, ayrı konu.

Davalık olmuşlardı

2004 yılında Verimli ve Akdağ davalık olmuştu. İki isim arasındaki davanın sebebi, Verimli’nin fakir hastalardan para almamasıydı.

Verimli, uygulaması 31 Aralık 2001 tarihinde yürürlükten kaldırıldıktan sonra, ödeme gücü olmadığı kanısına varılan bazı hastalar için, ücretsiz tahlil ve tetkik yapılması talimatı vererek hastaneyi 17 milyar 807 milyon lira zarara uğratmakla suçlanmıştı.

Dr. Verimli ise davaya dayanak olan raporu hazırlayan müfettişlerin yanlı davrandığını, kendisinin de Sağlık Bakanı Recep Akdağ aleyhine manevi tazminat davası açacağını söylemişti. Verimli, “Kafa travmasıyla gelen, para peşinde koşacak durumda olmayan acil hastalara devletin verdiği yetkiyle davrandım” demişti.

 

ANKA, Independent Türkçe

DAHA FAZLA HABER OKU