HDP Sözcüsü Günay: AKP’nin kurumsallaştırmaya çalıştığı faşizme karşı mücadele en geniş demokrasi ittifakı ile mümkün

Günay, “AKP-MHP faşizmi kendisinin yanında olmayan herkese her yerde karşı bir saldırı politikası yürütüyor” diye konuştu

Fotoğraf: Twitter

HDP Sözcüsü Ebru Günay, “AKP’nin kurumsallaştırmaya çalıştığı faşizme karşı mücadele en geniş demokrasi ittifakı ile mümkün” dedi.

Günay ve HDP milletvekilleri Alican Önlü, Ayşe Sürücü ve Necdet İpekyüz’ün yer aldığı heyet Tunceli’de bir dizi ziyaret gerçekleştirdi.  

“AKP-MHP faşizmi kendisinin yanında olmayan herkese her yerde karşı bir saldırı politikası yürütüyor” diyen Günay, “Başta Dersimliler olmak üzere herkes buna karşı mücadele etmenin ne kadar önemli olduğunu ve bu siyasetin başarılı olmayacağını biliyor” ifadelerini kullandı.

"Bizler bu ittifak ruhunu büyütmek için buradayız"

“Bu süreçte ittifaklar çok önemli” diyen Günay, şöyle devam etti:

AKP’nin kurumsallaştırmaya çalıştığı faşizme karşı mücadele en geniş demokrasi ittifakı ile mümkün. Dersim böyle bir ittifakta Türkiye’ye öncülük edebilecek güçte. Bizler bu ittifak ruhunu büyütmek için buradayız. HDP olarak bu konuda üzerimize ne düşüyorsa yapmaya hazırız. Bir Alevi deyişinin dediği gibi 'birimizin kırk, kırkımızın bir olduğu' ruha ihtiyacımız var. Üçüncü bir yolun mümkün olduğunu düşünüyoruz, onun için bugün burada sizleri dinlemek istiyoruz.

 

Independent Türkçe

DAHA FAZLA HABER OKU