Bir ayda 3 öğrencinin intihar ettiği iddiasının ardından Akdeniz Üniversitesi'nden açıklama

Akdeniz Üniversitesi Dayanışması’nın açıklamasında "3 intiharın yaşandığı yurtta 'manevi danışmanlık' adı altında öğrencilerin suistimal edildiğini, tarikat örgütlenmelerinin önünün açıldığını biliyoruz" ifadesi yer aldı

Fotoğraf: Akdeniz Üniversitesi

Akdeniz Üniversitesi yerleşkesindeki Elmalılı Hamdi Yazır Öğrenci Yurdu bahçesinde önceki gün cesedi bulunan 21 yaşındaki üniversite öğrencisi Muhammed Kaya’nın ölüm nedeninin intihar olduğu öne sürüldü.

Kaya'nın ölümünün ardından Akdeniz Üniversitesi Dayanışması Twitter hesabından yaptığı açıklamada "Son bir ayda 3 intiharın yaşandığı yurtta "manevi danışmanlık" adı altında öğrencilerin suistimal edildiğini, tarikat örgütlenmelerinin önünün açıldığını biliyoruz" denildi.

"Tarikat örgütlenmelerinin önünün açıldığını biliyoruz"

Açıklamada şunlar kaydedildi:

Yaşamak İstiyoruz! 

Akdeniz Üniversitesi'nde son günlerde yaşanan sıra arkadaşlarımızın şüpheli ölümleri tüm öğrencilerin gündeminde. Öğrenciler neden ve nasıl olduğunu sorgularken, Akdeniz Üniversitesi rektörlüğü ve yurt yönetimi üç maymunu oynuyor.

İnsanca barınmak ve yaşamak istiyoruz!

Biz öğrencileri gelecek kaygısıyla, mezun olunca ne yapacağız sorusuyla; çaresizce  boğuşmaya terk eden bu karanlık düzendir. 

Son bir ayda 3 intiharın yaşandığı yurtta "manevi danışmanlık" adı altında öğrencilerin suistimal edildiğini, tarikat örgütlenmelerinin önünün açıldığını biliyoruz. 

Yaşananların sorumluluları hiçbir olayda açıklama yapma ihtiyacı duymayan üniversite rektörlüğü ve yurt yönetimidir ve derhal istifa etmelidir. 

Tüm öğrenci arkadaşlarımızı yaşanan olayların aydınlatılması ve yaşama hakkımıza sahip çıkmak için ses çıkarmaya davet ediyoruz. 

fazla oku

Bu bölüm, konuyla ilgili referans noktalarını içerir. (Related Nodes field)

Rektörlükten açıklama

Akdeniz Üniversitesi Rektörlüğü ise yurtlardaki öğrenci intiharlarının araştırılması için komisyon kurulduğunu bildirdi.

Rektörlükten yapılan açıklamada, öğrenci yurtlarında son dönemde yaşanan intihar olaylarının toplumun tüm kesimlerinde olduğu gibi üniversitede de büyük üzüntüye neden olduğu belirtildi.

Yaşanan acı kayıplar için öğrencilerin ailelerine, arkadaşlarına ve tüm üniversite camiasına başsağlığı dilenen açıklamada, şu ifadelere yer verildi:

Hepimizi derinden sarsan bu olaylarla ilgili gerekli inceleme yapılması için geçtiğimiz hafta içerisinde bir komisyon kurulmuştur. Komisyonumuz sorumluluk ve yetki alanımızda olmamasına rağmen vakaların gerçekleştiği yurtlardaki incelemelerin yapılabilmesi, olayın tüm boyutlarıyla aydınlatılabilmesi ve de önleyici tedbirlerin alınabilmesi amacıyla çalışmalarını hassasiyetle devam ettirecektir.       

KYk'den açıklama: Olayların sakladığı iddiası gerçeği yansıtmamaktadır

Kredi ve Yurtlar Genel Müdürlüğü (KYK) de konuya ilişkin açıklamasında "Sosyal medyada gündem olan ve olayların saklandığı yönündeki iddialar gerçekleri yansıtmamaktadır" dedi.

Açıklamada, şu ifadelere yer verildi:

Antalya'da genel müdürlüğümüze bağlı yurtlarda 2021-2022 Eğitim- Öğretim Yılı içerisinde gerçekleşen 3 ölümlü intihar vakasıyla ilgili sosyal medyada gündem olan ve olayların saklandığı yönündeki iddialar gerçekleri yansıtmamaktadır. Her üç olay emniyet tarafından soruşturulmuş, olay yeri incelemeleri yapılmış, gerekli ifadeler alınmış ve dosyalar savcılığa intikal etmiştir.

Süreç adli makamlarımız tarafından titizlikle yürütülmektedir. Olayların meydana geldiği yurtlarımızda güvenlik kameraları 24 saat aktiftir, görüntüler incelenmek üzere ivedilikle ilgili makamlara teslim edilmiştir. Kredi ve Yurtlar Genel Müdürlüğü olarak, tüm birimlerimizle, yaşanan bu üzücü olayların detaylı incelemelerini yakından takip ettiğimizi ve sürecin, başından itibaren emniyet ve adli makamlarımızla koordineli bir şekilde yürütüldüğünü kamuoyunun bilgisine sunarız.

 

 

 

Independent Türkçe, AA

DAHA FAZLA HABER OKU