Pakistan'da trenden kopan vagon başka trenle çarpıştı: 38 ölü, 64 yaralı

Kazada ilk belirlemelere göre 38 kişinin öldüğünü, 64 kişinin yaralandığını açıklayan yetkililer, arama kurtarma çalışmalarının sürdüğünü kaydetti

Pakistan'ın Sindh eyaletinde meydana gelen tren kazasında ilk belirlemelere göre 38 kişi öldü, 64 kişi yaralandı.

fazla oku

Bu bölüm, konuyla ilgili referans noktalarını içerir. (Related Nodes field)

Yetkililer, eyaletin Gotki bölgesinde seyir halindeki bir trenin vagonunun yerinden çıkıp sürüklendiğini ve karşı yönden gelen başka bir trenle çarpıştığını belirtti.

Kazada 38 kişinin öldüğünü, 64kişinin yaralandığını açıklayan yetkililer, arama kurtarma çalışmalarının sürdüğünü kaydetti.

Başbakan Imran Han soruşturma emri verdi

Pakistan Başbakanı Imran Han, kazayla ilgili attığı tweette "Bu sabah erken saatlerde Ghotki'de meydana gelen ve 30 yolcunun ölümüne neden olan korkunç tren kazası karşısında şok oldum...Demiryolu güvenlik fay hatları hakkında kapsamlı soruşturma emri veriyorum" dedi.

Pakistan’da son dönemde yaşanan büyük tren kazaları

Ülkenin eskiyen demiryolu altyapısının bakımsız kalması nedeniyle tren kazaları Pakistan'da yaygın bir olay haline geldi. 

Bu yılın başlarında, Pakistan'ın güneyinde bir trenin raydan çıkması sonucu bir kişi öldü, 40 kişi de yaralandı. Temmuz 2020'de Pakistan'ın doğusunda bir trenin bir yolcu minibüsüyle çarpışması sonucu 19 Sih hacı hayatını kaybetmişti. 

Pakistan'ın en kötü tren faciası 1990 yılında Pakistan'ın güneyinde eğitimli bir yolcunun duran bir yük trenine çarpması sonucu 210 kişinin ölümüne yol açtı.

 

Independent Türkçe, AA

DAHA FAZLA HABER OKU