Uzaydaki ABD'li astronotlar: Bütün bunların aşağıdaki o gezegende yaşanması gerçeküstü

NASA'dan Jessica Meir, "Bütün bu durumun aşağıdaki o gezegende ortaya çıktığını görmek bizim için tamamen gerçeküstü" diyor

NASA astronotları Drew Morgan, Jessica Meir ve Chris Cassidy (soldan sağa) Kovid-19 salgını sırasında şu an Uluslararası Uzay Merkezi'nde (AP)

Şu anda Uluslararası Uzay İstasyonu'nda ikamet eden astronotlar, kendilerini koronavirüs pandemisinin ortasında Dünya'ya dönmeye hazırladı.

CBS News'a konuşan astronot Jessica Meir, pandemi sırasında Dünya'ya döndükten sonra uzay istasyonundakinden daha izole hissetmeyi beklediğini itiraf etti.

Meir, cuma günü yaptığı açıklamada, "Bütün bu durumun aşağıdaki gezegende ortaya çıktığını görmek, bizim için gerçeküstü" dedi ve ekledi:

Dünya buradan hâlâ her zamanki gibi çarpıcı görünüyor, bu yüzden meydana gelen tüm bu değişikliklere inanmak zor. Aileme ve arkadaşlarıma biraz olsun sarılamamak benim için kesinlikle çok zor olacak." Meir şöyle devam etti: "7 aydır burada olduğumuz ve nasıl bir kişiliğim olduğu düşünülürse bu, benim için zor olacak. Sanırım Dünya'da buradakinden daha fazla izole olacağım çünkü bu, burada sürdürmemiz beklenen rutinin bir parçası.

Uzay merkezindeki bir diğer astronot Andrew Morgan, meslektaşlarının döndükten sonra Dünya'nın bir şekilde değişmiş olmasını genellikle beklediğini ama bu beklentinin pandemi seviyesinde de olmadığını ekledi.

Morgan, “Burada haberleri izleyebiliyoruz ve bir tablo çizmeye çalışmak için arkadaşlarımızla ve ailelerimizle konuşuyoruz” dedi ve ekledi: “Ama buradan, ne olup bittiğini ve geri döndüğümüzde hayatın ne kadar farklı olacağını anlamak güç.”

fazla oku

Bu bölüm, konuyla ilgili referans noktalarını içerir. (Related Nodes field)

Morgan, Uluslararası Uzay İstasyonu'na temmuzda geldi. Sadece kadınlardan oluşan üç uzay yürüyüşüne katılan Meir ise eylülde.

İki astronot da Rus kozmonot Oleg Skripoçka'yla birlikte, gelecek cuma bir Soyuz kapsülünde Kazakistan'a inecek. Uzay İstasyonu'ndaki yerlerini perşembe günü, NASA'dan Chris Cassidy'nin de aralarında bulunduğu üç astronot aldı.

Uluslararası Uzay İstasyonu'na katılan bu üç astronot, uzaya virüs taşınmasının engellenmesi için mart başından beri katı karantina altındaydı.

Cassidy, “Fırlatma hazırlığına katılan birincil kişiler dışında hiç kimseyle temas etmedim” dedi.

Ve o kişiler da benimle aynı karantinadaydı. Bu konuda gerçekten katı davrandık.

Soyuz kapsülü gelecek hafta indiğinde, Apollo 13'ün Pasifik Okyanusu'na inişinin de tam 50. yılı olacak.

Morgan, “Bir kez daha, şimdi bir kriz var ve kriz Dünya'da" dedi.

ABD Ordusu'nda acil doktoru olarak çalıştıktan sonra 2013'te NASA'ya katılmıştı. Morgan için sağlık çalışanlarının pandemiyle savaşını uzaktan izlemek zor oldu.

Morgan, “Bir acil doktoru olarak, bir hastanede veya bir sahra hastanesinin ön cephesinde olmanın nasıl bir şey olduğunu biliyorum” dedi ve ekledi:

Bu mesleğe mensup olduğum için çok gurur duyuyorum ama aynı zamanda şu anda olabildiğince ondan ayrı kaldığım için kendimi suçlu hissediyorum.

 

 

*İçerik orijinal haline bağlı kalınarak çevrilmiştir. Independent Türkçe'nin editöryal politikasını yansıtmayabilir. 

https://www.independent.co.uk/news

Independent Türkçe için çeviren: Onur Bayrakçeken

© The Independent

DAHA FAZLA HABER OKU