Spotify 2019'a ait kişisel verileri yayımladı: Kullanıcılar bu yıl en çok kimi dinlediğini öğrenebilir

Kullanıcılar spotify.com/tr/wrapped adresi üzerinden kendi yıllık kişisel özetlerini görebilir

Spotify üzerinden 10 yıllık dinleme verilerine ulaşmak da mümkün (Pxfuel)

Dünya çapında 248 milyondan fazla aboneye ulaşan popüler dijital müzik platformu Spotify kullanıcıların bu yılki “en”lerini keşfedebileceği 2019 Kişisel Özeti’ni yayımladı.

Kısa süre önce yılın en çok dinlenenlerini açıklayan Spotify'da, 2019’un kullanıcılar açısından nasıl geçtiğini görmek de mümkün.

Kullanıcılar kendi “en”lerini keşfetmek için Spotify 2019 Kişisel Özeti (Wrapped) verilerine göz atabilir.

Spotify bu sene, sadece Kişisel “Özet” deneyimini hatırlatmakla kalmıyor aynı zamanda “10 Yıllık Özetim” opsiyonuyla kullanıcıların 10 yıla uzanan dinleme verilerini de gösteriyor.

fazla oku

Bu bölüm, konuyla ilgili referans noktalarını içerir. (Related Nodes field)

Böylece kullanıcılar 2019 ve 10 yıl boyunca en çok dinledikleri ve keşfettikleri şarkı, albüm, sanatçı ve podcast yayınlarına erişebiliyor.

2019’da en çok dinlediğiniz favori sanatçı kimdi? Yılın her mevsiminde en çok dinlediğiniz şarkı neydi? Kullanıcılar spotify.com/tr/wrapped adresi üzerinden kendi yıllık kişisel özetlerini görebilir.

Spotify hafta başında yaptığı açıklamaysa 2019’da dünya ve Türkiye’de en çok dinlenen sanatçı ve albümleri duyurdu. 

Buna göre dünya çapında bu yıl en çok dinlenen sanatçı rap dünyasından geldi ve Post Malone, Spotify’da yılın sanatçısı olarak zirveye yerleşti.

Türkiye’de 2019’un en çok dinlenen sanatçısı geçen seneki yerini koruyan Ezhel olurken, yılın şarkısı da yine Ezhel’den geldi. “Felaket” 2019’da Spotify’da en çok dinlenen şarkı olarak zirvedeki yerini aldı.

Billie Eilish’in “When We All Fall Asleep, Where Do We Go?” albümü Spotify’da dünya genelinde 2019’un en çok dinlenen albümü oldu.

Türkiye’de yılın albümü yine bir rap sanatçısından geldi. Ben Fero’nun Orman Kanunları albümü Türkiye’de 2019’un en çok dinlenen albümü olarak birinci sırada yer aldı.

 

© The Independentturkish

DAHA FAZLA HABER OKU