Süleymaniye’de Peşmerge güçlerine ikinci saldırı: 3 ölü, 2 yaralı

IŞİD son bir haftada IKB'nin Süleymaniye kentine ikinci defa saldırdı. Dün gece Kifri İlçesi’ne yapılan saldırıda 3 Peşmerge yaşamını yitirdi

IŞİD bir haftada Süleymaniye'ye ikinci saldırıyı düzenledi / Fotoğraf: AA

IŞİD, Irak Kürdistan Bölgesi (IKB) Süleymaniye’nin Kifri İlçesi'ne bağlı Kulaco nahiyesinde Peşmerge 3’üncü Piyade birliklerine saldırı düzenledi.

Saldırıda, 3 Peşmerge hayatını kaybetti, 2'si de yaralandı. 

 

Peşmerge güçleri
Irak Kürdistan Bölgesi'ne bağlı Peşmerge güçleri / Fotoğraf: AA

 

Independent Türkçe’nin yerel kaynaklardan aldığı bilgiye göre IŞİD mensupları önce havan sonrasında da keskin nişancılala saldırı gerçekleştirdi. 

Saldırısında; Lokman Necim (33), Ziyad Halife (33) ve Maruf Mihemed Mahmud hayatını kaybetti, Şivan Mecid ve Selah İbrahim Mihemed de yaralandı.

Peşmerge Bakanlığı: Saldırı püskürtüldü

Irak Kürdistan Bölgesi (IKB) Peşmerge Bakanlığı ise yaptığı açıklamada, dün akşam saatlerinde Germiyan cephesinde konuşlu bulunan Peşmerge 3’üncü Piyade Tugayı’na bağlı bir birliğe IŞİD mensuplarında saldırı düzenlendiği kaydetti.

fazla oku

Bu bölüm, konuyla ilgili referans noktalarını içerir. (Related Nodes field)

Peşmerge’nin ani karşılık vererek saldırıyı püskürttüğü bilgisine yer verilen açıklamada, “Kürdistan halkını temin ediyoruz ki Peşmerge Güçleri, Kürdistan halkı ve topraklarını korumak, terör ve teröristleri ortadan kaldırmak için her an hazır haldedir” denildi. 

Bir haftada ikinci saldırı

IŞİD mensupları geçen hafta cumartesi de aynı bölgeye havan ile saldırı düzenlemişti.

Saldırıya karşılık veren asayiş güçleri ile IŞİD’liler arasında çatışma yaşanmış, yaşanan çatışmada Kulaco Asayiş Müdürü Yarbay Simko Ali, Cuma Abid ile Mahmud Cuma hayatını kaybetmişti. 

Çatışmada ayrıca 5 asayiş görevlisinin yanı sıra 2 çocuk ve bir kadın da yaralanmıştı.

IŞİD, Haziran 2014'te Musul başta olmak üzere Irak topraklarının üçte birini ele geçirmiş, Irak güçleri, Aralık 2017'de IŞİD’in elindeki toprakları büyük ölçüde geri almıştı.

IŞİD bölgeden çıkarılması ve kentlerin geri alınmasına rağmen örgütün özellikle Kerkük, Diyala, Musul, Salahaddin ve Enbar vilayetlerinin kırsal bölgelerindeki saldırıları devam ediyor.

 

Independent Türkçe

© The Independentturkish

DAHA FAZLA HABER OKU