Ertuğrul Özkök: Bugünkü durum Türk solcusunun beyin ölümüdür

Özkök, 1969 yılında Dolmabahçe’de yapılan eylemi "trajik" olarak niteledi ve ekledi: NATO zirvesinde Türkiye’nin vetosunu kaldırıp sorunu çözmesi aklın verdiği doğru karardır

Fotoğraf: AA

Hürriyet yazarı Ertuğrul Özkök, “Bu Türk solcuları, 1969 yılında Dolmabahçe’de ellerinde ‘NATO’ya hayır’, “Katil Altıncı Filo defol” pankartları ile Amerikalı bahriyelileri denize dökerken, ben 22 yaşında solcu bir gençtim” diyerek hayatının hiçbir döneminde “NATO’ya hayır” sloganı atmadığını açıkladı.

Özkök slogan atmamasının gerekçesinin “Çünkü Türkiye’yi ‘Batı coğrafyasına’ bağlayan, orada tutan bütün kurumları destekledim” olduğunu söylerken, “Bunu darbe yapan askerler de istedi. O nedenle de hem darbelerde hem ara rejimlerde en geç 3 yıl sonra seçime gitmek zorunda kaldılar” ifadesini kullandı.

fazla oku

Bu bölüm, konuyla ilgili referans noktalarını içerir. (Related Nodes field)

1969 yılında Savunma Bakanı Hulusi Akar’ın 17 yaşında askeri okul öğrencisi olduğunu Cumhurbaşkanı Erdoğan’ın da 15 yaşında olduğunu kaydeden Özkök, “Erdoğan bugünkü yerini, her defasında Türkiye’yi Batı dünyasına bağlayan kurumların etkisiyle dönülen sivil demokratik seçimlere borçludur” dedi.

Özkök bugünkü duruma dair şu değerlendirmeyi yaptı:

Yani diyeceğim... Bugünkü durum, ‘NATO’nun ve makul insanların beyin ölümü’ değil, kafası hâlâ Dolmabahçe’deki o trajik eylemde kalmış Türk solcusunun beyin ölümüdür. İşte bu nedenle NATO zirvesinde Türkiye’nin vetosunu kaldırıp sorunu çözmesi aklın verdiği doğru karardır.

Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan NATO'nun YPG'yi terör örgütü kabul etmemesi halinde Türkiye'nin de Baltık Planı'nın karşısında olacağını söylemişti.

Erdoğan Londra'daki zirveye hareketinden önce Ankara Esenboğa Havalimanı'nda Baltık savunma planının zirvede tekrar gündeme gelip gelmeyeceği sorusuna yanıt olarak "Eğer gündeme gelecek olursa tavrımız yine odur. Değişen bir şey yoktur. Bizim terör örgütü olarak tanıdıklarımızı eğer NATO tanımıyorsa kusura bakmasınlar" demişti.

 

Independent Türkçe, Hürriyet

DAHA FAZLA HABER OKU