Karar yazarı: Un ufak olmuş olan siyasi stratejiden sapmadan İmamoğlu’nu zayıflatmayı düşünmek akıl işi değil

İbrahim Kiras, AK Parti’ye İmamoğlu üzerinden uyarılarda bulundu

Fotoğraf: İHA

Karar Gazetesi Genel Yayın Yönetmeni İbrahim Kiras, İstanbul Büyükşehir Belediye Başkanı Ekrem İmamoğlu’nun iktidarın siyasi stratejilerini yeniden ele almasını gerektirecek bir nitelik taşıdığını ifade etti.

Kiras, “İktidar bu hususta ne yapıyor?” diye sorarak, “31 Mart seçiminde başarısızlığa uğrayan siyaset tarzını 24 Haziran’da terk etmemiş olması sanki kendisine bir başarı getirmiş gibi aynı üslup ve anlayışla devam ediyor” dedi.

fazla oku

Bu bölüm, konuyla ilgili referans noktalarını içerir. (Related Nodes field)

Kiras iktidar partisine yönelik şu uyarıda bulundu:

İBB Başkanı siyasi pozisyonu gereği iktidar cephesinin hedefinde olacak elbette. Ama İstanbul halkının bu kişiyi tercihinde hangi kaygıların ve beklentilerin rol oynadığını bile hiç sorgulamadan -ve üstelik seçim sandığında un ufak olmuş olan siyasi stratejiden sapmadan- İmamoğlu’nu zayıflatmayı düşünmek akıl işi değil.

Karar’daki “İmamoğlu şarap mı içmiş!” başlıklı yazısında, “Merkezi iktidar ekonomik zorunluklar gereği her gün her şeye zam yaparken İSKİ’nin su zammını engelleyerek halkın gözüne gireceğini düşünen bir “siyasi akıl” İmamoğlu’nu zayıflatabilir mi?” diye soran Kiras,  “Halk o kadar aptal olsaydı oylar çalındı iddiamıza da inanırdı diye düşünmek gerekmez mi?” ifadesini kullandı.

“Uzun vadeli ‘stratejiler siyaseti’ yerine günlük ‘esnaf siyaseti’ ile yarına çıkılmaz” uyarısında bulunan Kiras yazısının devamında şunları kaydetti:

Ekrem İmamoğlu’nun veya Mansur Yavaş’ın “kişiliğini” değil, “iş yapma yöntemini” halkın gözünden düşürebilirseniz bu sizin için siyasi başarı olur. Öbürünün herhangi bir siyasi getirisi olacağından bile emin olamazsınız.

 

Independent Türkçe, Karar

DAHA FAZLA HABER OKU