Erdoğan: Suriye toprağında gözü olanlar orayı terk etsin lütfen

Cumhurbaşkanı: Biz bu teröristleri temizleyene kadar oradan çıkmayacağız

Fotoğraf: Twitter / Cumhurbaşkanlığı

Cumhurbaşkanı ve AK Parti Genel Başkanı Recep Tayyip Erdoğan, Türkiye’nin Suriye topraklarında gözü olmadığını söylerken batı ülkelerine yüklendi ve “Gözü olanlar orayı terk etsin” dedi.

NATO Zirvesi için İngiltere’de bulunan Erdoğan, ülkede yaşayan Türkiye kökenlilerle bir buluşma gerçekleştirdi.

Erdoğan burada yaptığı konuşmada “herkesin Türkiye’ye Suriye konusunda akıl verdiğini” söylerken şu ifadeleri kullandı:

Herkes bize akıl veriyor. 'Suriye'de ne işiniz var, Suriye'den ne zaman çıkacaksınız?' diyorlar. Onlara verdiğimiz tek bir cevap var, 'Sizin Suriye'de ne işiniz var?' Suriye'de sınırınız var mı? Yok. Öyleyse ne işiniz var? 10 bin kilometre uzaktan oraya geliyorsun. Biz bu teröristleri temizleyene kadar oradan çıkmayacağız. Bizim Suriye'nin topraklarında gözümüz yok. Ama gözü olanlar lütfen terk etsinler.

Erdoğan, "Silah üzerinden, ölüm üzerinden, acı, kan, baskı ve tehdit üzerinden ülkemize kurulan tuzakların hepsi çöküyor” diye konuştu ve ekledi:

Türkiye'yi terörle, şantajla terbiye edeceklerini zannedenler, hedeflerine ulaşamamanın mahcubiyetini yaşıyor. Terör örgütlerine bilabedel on binlerce tırla silah, mühimmat, araç gönderenler bize paramızla silah vermediler, araç gereç vermediler.

“Örgütlü hareket etmenizi bekliyorum”

Erdoğan Birleşik Krallık’ta yaşayan Türkiye kökenlilere örgütlü olma çağrısı yaptı:

Milli hassasiyetleri yüksek sivil toplum örgütlerine, birçok yere kıyasla Birleşik Krallık'ta daha fazla ihtiyacımız var. Bunun için çok daha örgütlü, organize ve dayanışma içinde hareket etmenizi bekliyoruz.

Independent Türkçe

DAHA FAZLA HABER OKU