Akıncı Üssü davasında savcının mütalaası açıklandı

Savcı 16 asker ve sivil sanıklar için 79'ar kez ağırlaştırılmış müebbet hapis cezası talep etti

475 sanıklı Akıncı Üssü davasında savcı mütalaasını sundu. Fotoğraf: AA (Arşiv)

15 Temmuz 2016'daki darbe girişiminde Akıncı Üssü'ndeki eylemlere ilişkin 475 sanıklı davada, Cumhuriyet Savcısı esasa ilişkin mütalaasını sundu.

Davada sanıkların, "anayasal düzeni ihlal", "vatandaşların şehit edilmesi", ve "cumhurbaşkanına suikast girişimi" suçlarından ağırlaştırılmış müebbet hapisle cezalandırılmaları talep edildi.

Akıncı Üssü'nde darbeyi yönettiği iddia edilen en sivil sanıklar Kemal Batmaz, Hakan Çiçek, Nurettin Oruç ve Harun Biniş ve 16 asker için 79'ar kez ağırlaştırılmış müebbet hapis cezası istendi.

15 Temmuz'da pilotlara bombalama talimatlarını verdiği belirtilen eski yüzbaşılar Mustafa Mete Kaygusuz ile Ahmet Tosun ve darbe girişiminde hava trafiğini yöneten eski 141. Filo Komutanı yarbay Hakan Karakuş için 79'ar kez ağırlaştırılmış müebbet hapis talep edildi.

Darbe gecesinde Gölbaşı'ndaki Polis Havacılık Dairesi Başkanlığı, TBMM, TÜRKSAT ve Polis Özel Harekat Başkanlığı'nı bombaladığı iddia edilen eski pilotlar Mustafa Azimetli, Hasan Hüsnü Balıkçı ve Hüseyin Türk için de 79 kez ağırlaştırılmış müebbet istendi.

Gülen ve Öksüz'ün dosyalarının ayrılması talebi

Akıncı Üssü davasında savcı, sanıklar Fethullah Gülen ve Adil Öksüz hakkındaki kamu davasının ayrılmasını istedi.

Savcı, hapis cezası istediği sanıklara üst sınırdan ceza verilmesini ve haklarında takdiri indirim uygulanmamasını istedi. 

DAHA FAZLA HABER OKU