Milli Savunma Bakanlığı: Terör örgütü PKK/YPG 9 Ekim tarihinden itibaren 45 masum sivili katletti

MSB’nin açıklamasında Barış Pınarı Harekatı’nın başlangıcından beri Suriye’de 23, Türkiye’de ise 22 sivilin hayatını kaybettiğini duyurdu

Fotoğraf: AFP

Milli Savunma Bakanlığı, 9 Ekim’de başlatılan Barış Pınarı Harekatı’na ilişkin açıklama yaptı.

Bakanlığın internet sitesinden yapılan açıklamada, Barış Pınarı Harekatı’nın başladığı tarih olan 9 Ekim’den bu yana YPG tarafından gerçekleştirilen saldırılarda Suriye tarafında 23, Türkiye tarafında ise 22 sivilin hayatını kaybettiği, 55 sivilin yaralandığı belirtildi.

Açıklamada ayrıca ABD ve Rusya ile varılan mutabakatlara bağlı kalındığına vurgu yapılırken, faaliyetlerin devam ettiği kaydedildi.

Bakanlığın açıklaması şu şekilde: 

Fırat’ın doğusunda bir Güvenli Bölgenin tesisine yönelik faaliyetlere 17 Ekim ve 22 Ekim’de ABD ve Rusya Federasyonu ile varılan mutabakatlara bağlı kalarak devam edilmektedir. Mücadelemiz teröristlerledir ve masum siviller hedef alınmamaktadır.

9 Ekim tarihinden bu yana PKK/YPG’li teröristlerce Barış Pınarı Bölgesinde doğrudan sivillerin hedef alındığı bombalı araç saldırılarında 23 masum sivil katledilmiş, 55 sivil yaralanmış, yurt içinde yapılan havan/roket saldırılarında ise 22 masum vatandaşımız katledilmiş, 189 vatandaşımız da yaralanmıştır
 

 

Independent Türkçe

DAHA FAZLA HABER OKU