Uludağ’da kayıp olan 2 arkadaştan 3 gündür bir iz yok

Uludağ'da 3 gündür kayıp olan 2 arkadaşı bulmak için sürdürülen ve kar yağışı nedeniyle gece ekiplerin birbirini dinlendirerek devam ettiği çalışmalar sabah saatlerinde geniş katılımla yeniden başladı. Kayıp iki arkadaşın son görüntüleri de ortaya çıktı

İstanbul’dan gelen ve 3 gün önce Uludağ’da kaybolan Mert Alpaslan (31) ve Efe Sarp’ı (37) b bulmak için başlatılan arama kurtarma çalışmaları devam ediyor.

AW871673_02.jpg
Fotoğraf: İHA​​​​​​​

 

Kar yağışının devam ettiği bölgede sürdürülen çalışmalara karadan AFAD, JAK, JÖH, AKUT, BAKUT, ANDA, NAK ve İHH ekipleri ve Jandarma Genel Komutanlığı tarafından Tunceli'den gönderilen termal görüşlü kameraya sahip iki adet uçak ile bir sivil helikopter sürdürüyor.

Bu arada Mert Alpaslan ve Efe Sarp'ın, oteller bölgesinden uzaklaşmadan önceki son görüntüleri çevredeki güvenlik kameralarına yansıdı.

 Kayıtlarda, bir süre yürüyen Sarp ve Alpaslan'ın zaman zaman kendi aralarında konuştuğu görülüyor.

 

Ekipler dağda gecelemek zorunda kaldı

Uludağ'da kaybolan iki arkadaşı arama çalışmalarına katılan 4 kişilik ekip de, üyelerinden birinin dereye düşmesi nedeniyle geceyi bölgede kurdukları çadırda geçirmek zorunda kaldı.

AKUT, AFAD ve jandarmadan oluşan ekipler, çadırda geceleyen kurtarma görevlilerinin güvenli dönüşünü sağlamak için yola çıktı. Gölçukuru mevkisinde AKUT gönüllüleriyle buluşan ekiplerin dönüşe geçtiği öğrenildi.

AKUT operasyon lideri Serkan Kaya, "Gece saatlerinde ise ip manevraları sırasında malzemeleri eksilmiş. Bu malzemeler bitince bir noktada kalmışlar. Daha sonra bize telsizle bilgi verdiler. Gece ulaşımı zor olduğu için gündüzü bekledik. Arkadaşlarımız gece çadır kurup bölgede konakladı" dedi.

Ekibin kaybolmadığını dile getiren Kaya, "AFAD, JAK ve AKUT ekibi şu an bizim ekibimize ulaştılar. Herhangi bir sıkıntı yok. Arkadaşlarımızın sağlık durumları gayet iyi. Saatte 100 metre ilerlenebilen bir ortamdan bahsediyoruz" diye konuştu.

Bir emareye rastlanmadı

Hava sıcaklığı en düşük eksi 13 olan ölçülen Uludağ’da, kar kalınlığının ise 20 santimetreye ulaştığı öğrenildi.

Arama çalışmaları hakkında bilgi veren Bursa Valisi Yakup Canbolat: "Hem resmi personel hem de sivil kurtarma ekiplerinden oluşan 260'a yakın personelimizle arama devam ediyor. Şu ana kadar herhangi bir emareye, delile rastlamadık. Bugüne kadar yapılan aramaları, çalışmaları arkadaşlarımızla değerlendirdik, aramaya devam edeceğiz” dedi.

 

AW871877_02.jpg
Arama çalışmalarında seyyar baz istasyonları da kullanılıyor / Fotoğraf: İHA

 

Seyyar baz istasyonu getirildi

Valilikten dün gece yapılan açıklamada ise şu ifadelere yer verildi:

Mert Alparslan'ın son sinyal bilgisinin 1 Aralık 2019 günü saat 14.24 itibarıyla Yenişehir ilçesi orman gözetleme kulesi baz istasyonu, Efe Sarp'ın son sinyal bilgisinin 1 Aralık 2019'da saat 09.00 itibarıyla Kirazlı 1'inci oteller bölgesinde olduğu tespit edilmiştir. Bunun üzerine valiliğimiz tarafından, kaybolan şahısların cep telefonlarından teknik takip yapmak amacıyla Vodafone ve Turkcell GSM operatörleri seyyar mobil baz istasyonları bölgeye konuşlandırılmıştır.

223991-1454271610.jpg
Mert Alparslan / Fotoğraf: İHA 

 

Zirveye doğru yürüdüler

İstanbul'dan Bursa'ya 1 Aralık'ta gelen ve araçlarını Uludağ Jandarma Karakolunun yanına park ettikten sonra zirve istikametine yürümeye başlayan Mert Alpaslan (31) ve Efe Sarp (37), bir süre sonra sisin bastırması nedeniyle kaybolmuş, ihbar üzerine arama çalışması başlatılmıştı.

223981-504567498.jpg
Efe Sarp / Fotoğraf: İHA

 

Kaybolan amatör dağcıların İstanbul'dan geldikleri ve Uludağ Jandarma Karakolu'nun önüne park ettikleri otomobil, İstanbul'dan getirilen yedek anahtarla açılmış, kaybolan kişilerin rotasıyla ilgili herhangi bir bulguya rastlanılmamıştı. Alpaslan ve arkadaşı Sarp'a ait olduğu iddia edilen bir kafa ışığının da kayıp iki arkadaşla ilgisinin olmadığı anlaşılmıştı.

 

Independent Türkçe, ajanslar

DAHA FAZLA HABER OKU