Erdoğan’dan liderlere ikinci kitap: Stratejik İttifakın Güçlü Üyesi Türkiye

ABD'ye gerçekleştirdiği ziyarette Trump ve heyetine ‘Türkiye’nin Terörle Mücadelesi’ isimli kitabı sunan Erdoğan, Londra’daki dörtlü zirveye de bir kitapla gitti. Erdoğan liderlere bu kez 'Stratejik İttifakın Güçlü Üyesi Türkiye' kitabını takdim etti

Fotoğraf: AA

NATO Devlet ve Hükümet Başkanları Zirvesi için İngiltere'nin başkenti Londra'da bulunan Cumhurbaşkanı Erdoğan, katıldığı Suriye konulu Dörtlü Zirve'de liderlere Türkiye’nin NATO’ya katkılar ve üstlendiği görevleri anlatan bir kitap takdim etti.

20191204_2_39659229_50043864.jpg
Fotoğraf: AA

 

Fransa Cumhurbaşkanı Emmanuel Macron, Almanya Başbakanı Angela Merkel ve İngiltere Başbakanı Boris Johnson'a sunulan İletişim Başkanlığı’nca 3 dilde hazırlanan "Stratejik İttifakın Güçlü Üyesi Türkiye" adlı kitap Türkçe, İngilizce, Fransızca ve Almanca olarak hazırlandı.

Türkiye'nin ve diğer ülkelerin NATO'ya bakışının da ele alındığı kitapta, Türkiye'nin NATO'dan beklentilerine yönelik bir bölüm ayrıldı. Bu bölümde terörizme karşı ortak mücadele ve Türkiye'nin savunmasına NATO'nun katkılarının sürdürülmesinin beklendiği vurgusu yapıldı.

thumbs_b_c_8c7e019391c7dda796695af30d9f0173.jpg
Fotoğraf: AA

 

Trump'a da kitap vermişti

"Stratejik İttifakın Güçlü Üyesi Türkiye" kitabının yanı sıra daha önce İletişim Başkanlığı tarafından hazırlanan "Türkiye’nin Terörle Mücadelesi" ve "Suriye'de Yeni Yaşam" adlı kitaplar da Liderler Zirvesi'nde ve ikili görüşmeler esnasında liderlere sunulacak.

Cumhurbaşkanı Erdoğan'ın, "Türkiye'nin Terörle Mücadelesi" kitabı, geçen ay ABD'ye gerçekleştirdiği ziyarette Başkan Donald Trump ve heyetine sunulmuştu.

 

Independent Türkçe, AA

DAHA FAZLA HABER OKU