Black Widow fragmanında gizlenmiş 23 ipucu

Marvel nihayet Black Widow’un ilk fragmanını yayımladı

Infinity Saga sona erdi ve Marvel Sinematik Evreni’nin 4. Evresi artık başlamaya hazırlanıyor.

Marvel, 4. Evre’de ilerlemeden önce filmi biraz geriye sarıp, Kaptan Amerika: Kahramanların Savaşı (Captain America: Civil War) ve Avengers: Sonsuzluk Savaşı (Avengers: Infinity War) arasında geçen olayları konu alan bir Black Widow filmini izleyiciyle buluşturacak.

fazla oku

Bu bölüm, konuyla ilgili referans noktalarını içerir. (Related Nodes field)

Scarlett Johansson 2010’da gösterime giren Iron Man 2’de Natasha Romanoff olarak Marvel Sinematik Evreni’nde görücüye çıktığından beri hayranlar Black Widow’un bağımsız filmini bekliyordu.

Fakat Black Widow’un, Avengers: Endgame’de Yenilmezler’in Ruh Taşı’nı elde etmesi için kendini feda ettiği düşünüldüğünde filmin zamanlaması biraz tuhaf. Marvel, Black Widow’un Natasha’nın neden ölmesi gerektiğini açıklayacağının sinyalini vermişti.

Nihayet Black Widow’un ilk fragmanı yayımlandı. Filmden çok sayıda görsel daha önce San Diego Comic-Con’da gösterilmişti. Dolayısıyla içerik Marvel hayranları için tanıdık. Yine de fragmandan yapılabilecek çok sayıda başka çıkarım var. ScreenRant, Black Widow fragmanındaki 23 ayrıntıyı sıraladı.

23. Budapeşte’ye Hoş Geldiniz

Black-Widow-Budapest-Marvel.jpg
(Fotoğraflar: Marvel)

 

Budapeşte, Black Widow’un Marvel Sinematik Evreni mitosundaki en önemli konumlardan biri.

Black Widow ve Hawkeye daha önce Chitauri’yle savaşmanın onlara Budapeşte’yi ne kadar hatırlattığıyla ilgili şakalaşmıştı. İki kahraman Avengers: Endgame’de Vormir gezegeninde ortak bir görevdeyken Hawkeye, “Budapeşte’den epey uzakta” olduklarıyla ilgili bir espri yapmıştı.

Bu laf Budapeşte’nin belki iki karakterin yollarının ilk kez kesiştiği yer olmuş olabileceği veya ilk defa birlikte çalıştıkları yer olmuş olabileceğini ima ediyor. Filmde Budapeşte atıflarını açıklayacak flashbackler olabilir.

Öte yandan Black Widow, Florence Pugh’u da bir başka Black Widow olarak takdim edecek. Marvel Pugh’u, Natasha Romanoff’un aksi olarak ortaya koymayı hedefliyor olabilir. Budapeşte’de kurtarılacak – ve Natasha’nın mirasçısı olacak- bir başka Black Widow.

22. Black Widow’un Serüveni Burada Nihayete Erebilir

 

Bunu takiben, Black Widow’un önceki filmlerde Marvel Sinematik Evreni’ndeki kilit anlarını gösteren sahneler görüyoruz.

Avengers: Endgame’deki hafızalara kazınmış diyalog eşliğindeki sahneler filmi, Natasha Romanoff’un hikayesinin sonu olarak net şekilde konumlandırıyor.

Marvel izleyicilerin bunu Black Widow’un son serüveni olarak kanıksamasını hedefler görünüyor.  Bunun için de kahramanın Avengers: Endgame’deki seçimlerini anlaşılır kılacak anlatısal öğelerden destek alıyor. 

Aynı zamanda Black Widow’un bir anlamda Yenilmezler’in duygusal olarak en adanmış üyesi olduğunu hatırlatıyor.

Yenilmezler’in diğer üyeleri dünyayı kurtarmayı bir iş olarak görürken Natasha bunu defterindeki bir hesabı halletmek için bir fırsat olarak görüyor ve Yenilmezler’i yeni ailesi olarak benimsiyor.

Kilit Yenilmezler ilişkilerinden eksik kalan tek şey, Yenilmezler: Ultron Çağı’nda (Avengers: Age of Ultron) Bruce Banner’la arasındaki pek anlaşılmamış ve tuhaf ilişki. Muhtemelen Marvel bu defteri tekrardan açmayacak.

21. Black Widow’a Özgü Marvel Studios Logosu

 

Marvel Stüdyoları son yıllarda şirket logosunun dönüştürülmesinde gittikçe daha yaratıcı hale geldi.

Bu ilk olarak Marvel Sinematik Evreni’nin başarısını kutlayan bir 10. yıldönümü logosuyla başlamış ve Avengers: Endgame’de Thanos’un parmak şıklatmasının sonuçlarını ima eder şekilde kullanılarak devam etmişti.

Bu sefer Black Widow fragmanı, içine kum saati şekli yerleştirilmiş ilginç bir koyu kırmızı logo gösteriyor. Fragmanın sonundaki renk şemasıyla da uyan son derece etkili bir logo.

20. Black Widow Firarda

 

Natasha Romanoff’un emirlere karşı gelerek Kaptan Amerika ve Kış Askeri’nin kaçmalarına göz yummaktan suçlu bulunup kaçak ilan edildiği Kaptan Amerika: Kahramanların Savaşı’nın sonrasında Black Widow resmi görevlilerden kaçıyor.

Marvel bu sahneleri Macon Tren İstasyonu’nda çekmişti fakat sahneler New York, Albany gibi görünecek şekilde dizayn edilmiş.

Black Widow fragmanı, bunun kahramanın serüvenin başlangıcı olduğunu ima eder görünüyor ama bir yandan da Marvel Stüdyoları yanıltmalarıyla ünlü.

19. William Hurt’ün Canlandırdığı Thunderbolt Ross Karakteri Geri Geliyor

 

Black Widow fragmanı William Hurt’ın General Thunderbolt Ross olarak dönüşünü tasdik ediyor fakat farklı bir rolde.

Karakter bu sahnede, aşina olduğumuz halinden daha genç görünüyor. Bu da Black Widow’un hayatına daha önce girmiş olabileceğini gösteren bir flashback ihtimaline işaret ediyor.

İronik şekilde Ross muhtemelen Natasha Romanoff için yapılan takibi yönetiyor olacak. Zira Sokovia Mutabakatı’nın uygulanmasından sorumlu kişi o.

18. Karşınızda Yelena Belova

 

Black Widow fragmanı Florence Pugh’yu Yelena Belova olarak takdim ediyor. Yelena 1999’da Devin Greyson ve J.G. Jones tarafından yaratılmıştı ve Atillan şehrine saldırı planlayan gizemli bir figür olarak Inhumans çizgi romanlarında görücüye çıkmıştı.

Yelena’nın Red Room programında Natasha’nın halefi olduğunu, iki karakterin daha önce çok kez çatıştığını, Natasha’nın yeni Black Widow’u kurtarma teşebbüslerinde bulunduğunu Marvel’ın doğrulaması uzun sürmedi.

İki kadından hangisinin daha iyi bir ajan olduğu hiçbir zaman netlik kazanmadı. Yelena’nın Red Room programındaki sınav notları Natasha’nınkilerden bile daha yüksek olsa da Natasha’nın deneyimi çok daha fazla.

17. Black Widowların Savaşı

 

Black Widow’un Yelena Belova’yı takdimi, üslup itibarıyla izleyiciler ve eleştirmenler tarafından beğenilen, Jodie Comer’ın acımasız bir suikastçıyı canlandırdığı casusluk öyküsü Villanelle ile epey benzerlik taşıyor.

Natasha ve Yelena kısa süre sonra birbirlerine tamamen denk olduklarını gösteren bir kavgaya giriyor. Dövüş stilleri birbirinin ayna aksi olunca bu da aynı ustalar tarafından yetiştirildiklerini ve aynı teknikleri kullandıklarını gösteriyor.

16. Black Widow’un Yeni Kostümü

 

Daha önce dağıtılan konsept çizimlerin gösterdiği üzere Black Widow’da Natasha’yı yeni bir kostüm kuşanmış görüyoruz.

Natasha Romanoff’un alışageldiğimiz imgesindekinden daha iri yarı bir kostüm ve bir tür muharebe zırhı gibi görünüyor. Kayışların bağlı olduğu bir tür paraşüt olabilir, zira arka planda bir tür uçak kazası gerçekleşmiş görünüyor.

Black Widow filminin bazı yönleri Paul Cornel’in mini çizgi roman serisi Black Widow: Deadly Origins’ten esinlenilmiş görünüyor. Bu seri aynı zamanda Black Widow’un Marvel Sinematik Evreni’ndeki özgeçmişine de esin kaynağı olmuştu.

Eğer durum buysa gösterilen sıradan bir uçak kazası olmayabilir. Mini seri Natasha’nın çalınmış bir deneysel hava taşıtını başarıyla geri almasıyla başlıyordu.

15. Black Widowlar Birbirlerini Aile Gibi Görüyor

 

Kısa kavga sona erdikten sonra Natasha alaylı bir yorum yaparak uzaklaşıyor; “Seni görmek de güzeldi, kız kardeşim.”

Bu, Red Room programında yetiştirilen kadınların birbirlerini, diğerlerinin arkasını kollayan aile fertleri gibi gördüğünün fragmandaki ilk emaresi ve bu Natasha’nın yıllar önce SHIELD’a geçişine ince şekilde gönderme yapıyor.

Şüphe yok ki SHIELD’a Red Room hakkında önemli istihbarat sağlamıştı. Üsleri, bağlantıları, güvenli bölgeleri ve operasyonel prosedürlerinin tümü açığa çıkmıştı.

Aile bağı aynı zamanda Black Widowların bu hareketi kişisel bir ihanet olarak da algılayacağına işaret ediyor.

Natasha programa dahil olan insanlar arasında çok sayıda hasım edinmiş olabilir.

14. Bir Motosiklet Dövüşü

 

İki Black Widow’un geçmişlerini geride bırakma konusunda anlaştığı aşikar ve bir motosiklete binip uzaklaşıyorlar.

Black Widow hem beyaz perdede hem de çizgi romanlarda motosikletlerle ilişkilendiriliyor.

Motosiklet tercih etmesinin nedeni ona kazandırdığı çeviklik ve manevra kabiliyeti. Bunları da sonuna kadar kullanıyor.

Motosikletler ayrıca etkileyici cambazlıklara da olanak sağlıyor. Bu sahne, Black Widow’un Taskmaster tarafından bir tankla takip edildiği büyük bir aksiyon sahnesinin öncüsü olabilir.

13. Çatıda Geçen Bir Aksiyon Sahnesi

 

Aksiyon büyük bir çatı sahnesinde devam ediyor. Sahnede iki değil üç Black Widow görülüyor. Üçüncüsü hayal meyal görünse de Rachel Weisz’ın canlandırdığı Melina’yı andırıyor.

Kadınlar çatıların üstünde birbirleriyle yarışıyor ve bir bacanın içinden zemin kata iniyorlar.

Yelena Belova ve Natasha Romanoff’un önceki sahnedekiyle aynı kıyafetleri giydiğine dikkat edin.

Böylece bu sahnenin çok kısa süre sonra olduğunu anlıyoruz. Yelena, bacadan aşağı tırmanırken dengesini epey bozsa da, sırt çantasının içindekileri korumaya epey odaklanmış görünüyor.

12. Red Room’un Faaliyet Merkezine Olası Bir Bakış

 

Black Widow fragmanındaki en ilgi uyandırıcı sahnelerden biri, dünya çapında gizli faaliyet yürüten bir örgütün faaliyet odası gibi görünen bir mekanı gösteriyor.

Bu mekan Red Room’un kendisi olabilir ve eğer öyleyse, ekranların sayısı ne kadar sayıda Black Widow olduğuna işaret ediyor.

Ekranların 16’sı aktif, bu da eşzamanlı ilerleyen 16 farklı operasyonun faal olduğunu gösteriyor olabilir. Bunun muhtemelen bir flashback olduğunu göz önünde bulundurmak gerekiyor.

Zira Natasha Romanoff’un SHIELD’a geçmesiyle Red Room şüphesiz, faaliyetlerinin kapsamını daraltmak zorunda kalmıştı.

11. “Her Şeyin Başladığı Yere Dönmemiz Gerekiyor”

 

Black Widow fragmanı ücra, dağlık bir bölgede, bir çeşit askeri kampa benzeyen bir yeri gösteriyor.

Arka plandaki anlatıcı sesin “her şeyin başladığı yere dönmemiz gerekiyor” demesi, gösterilen yerin, genç kızların Black Widow ajanlarına dönüştürüldüğü eğitim tesisi Red Room olabileceğine işaret ediyor.

Bu noktada gözden kaçması kolay ama arka planda dağın eteklerine doğru ilerleyen bir çığ görünüyor.

Bunun bir kaza mı, yoksa Natasha Romanoff’un Red Room’a sızmasının üstünü örtmek için yapılmış bir dikkat dağıtma hamlesi mi olduğunu söylemek güç.

10. Black Widow’un Beyaz Kostümü

 

Fragman, yine Black Widow Deadly Origin mini serisine atıfla, Black Widow’u beyaz bir kostüm içinde gösteriyor.

Çizgi romanda bu kostüm ajanların karda savaşırken daha iyi kamufle olabilmeleri için Red Room programı tarafından tasarlanmıştı.

Deadly Origin’de önemi olan bu kostüm, daha sonraki çizgi romanlarda pek fazla görünmedi. Muhtemelen Black Widow’un karda çok daha az macerası olmasından, olanlara da çok odaklanılmamasından dolayı.

Diyalog, Natasha’nın kostümü Red Room eğitim tesisine sızabilmek için giydiğini ima ediyor.

9. Black Widowların Eğitimi

 

Bir başka flashback sahnesi Black Widowları beraber idman yaparken gösteriyor.

Hepsi aynı dövüş tekniklerinde talim yapıyor. Sayıları 20’yi bulan kadının aynı anda idman yapmasıyla fragman Black Widow faaliyetinin ölçeğini gözler önüne seriyor.

Dikkatlerden kolay kaçmayacak etkileyici simetrik uyum Red Room’un üyelerini eğitmekte ne denli etkili olduğunu gözler önüne seriyor.

Bu muhtemelen yalnızca bir sınıf. Bu da Marvel Sinematik Evreni’nin karanlık köşelerinde çalışan yüzlerce Black Widow olabileceğini gösteriyor.

8. Taskmaster

 

Black Widow izleyicilere Taskmaster’a bir ilk bakış sunuyor. Çizgi romanlarda Taskmaster gördüğü her şeyin şeklini alabilen bir kiralık suikastçı.

Bunun sonucu olarak Hawkeye’den Shang-Chi’ye, Kaptan Amerika’dan Daredevil’e sayısız kilit Marvel kahramanının dövüş stillerini özümsemiş.

Marvel Sinematik Evreni’nde Taskmaster halen bir gizem, karakterin Black Widow’da giydiği maske çizgi romanlardakinden son derece farklı görünüyor. Bu da çizgi romanlara aşina izleyicilerin kafasını epeyce karıştıracaktır.

Eğer Hawkeye filmde de aynı taklit yeteneğine sahipse, fragmanda elinde gördüğümüz ok ve yay daha önce Hawkeye’la karşılaşmış olduğunu gösteriyor olmalı.

7. Red Guardian

 

İzleyiciler nihayet Kaptan Amerika’nın Rus versiyonu olan Red Guardian’ı görme fırsatı buluyor.

Çizgi romanlarda Alexei Shostakov, Rusya’nın Yenilmezler’e cevabı olmayı kabul eden bir astronot ve kahraman.

Marvel Sinematik Evreni’nde karakteri David Harbour canlandırıyor ve Black Widow fragmanı, karakteri bir süredir bilinmeyen bir nedenden tutsak edilmiş ve sonra çıkıp tekrar faal hale gelmiş gösteriyor.

Red Guardian’ın bir süper asker olup olmadığı sorusu ilginç bir spekülasyon; Amerikalılar Abraham Erskine’in süper asker serumunu yeniden yaratmayı başaramamışken Sovyetler Birliği Soğuk Savaş süresince aynını deneyip başarılı olmuş ve başka bir süper asker yaratmış olabilir.

6. Red Guardian Black Widow’un Ailesinin Bir Parçası Mı?

 

Red Guardian, Rachel Weisz’ın canlandırdığı Melina karakterinin canını sıkan şekilde ailenin tekrardan bir araya gelmesiyle ilgili bir espri yapıyor. Bunun bir şakadan fazlası olabileceğine dikkat etmek lazım.

Black Widow: Deadly Origin’de Natasha Romanoff ajanlık hayatını geride bırakmak için son bir çare olarak Alexei Shostakov’la evlenmişti.

Alexei, Red Guardian olarak eğitimine başlamak için kendisini ölmüş gösteren bir senaryo tertiplemiş, Natasha’ysa artık kaçınılmaz görünen akıbete teslim olmuştu.

Marvel Sinematik Evreni’nde Red Guardian’la Black Widow arasında nasıl bir ilişki olduğunu görmek ilginç olacak.

Fragmana bakılırsa Red Guardian’ın filmde güldürüden daha fazla bir rolü var gibi görünüyor. Ve karakter de hala epey zinde görünüyor.

5. Rachel Weisz’ın Gizemli Melina’sı

 

Black Widow fragmanı Rachel Weisz’ın canlandırdığı gizemli karakter Melina’nın ilk sahnesini de içeriyor.

Çizgi romanlarda Meline Vostokoff gizli süper casus Iron Maiden’a dönüşüyor ve Natasha Romanoff’un gölgesinde yaşamaktan bıktığı için ona dönük güçlü bir nefret geliştiriyor.

Marvel Sinematik Evreni’nde Melina’nın Red Room eğitiminden 5 defa geçmiş bir başka Black Widow olduğu doğrulandı.

Bu ince şekilde ima ediyor ki Black Widow filmi yalnızca Natasha Romanoff karakterinin jübilesi değil, aynı zamanda casus/suikastçı programının bütününü de ele alıyor.

Diyalog bir başka şişman şakası içeriyor, bu da Marvel için çok akıllıca bir hareket olmayabilir, zira Avengers: Endgame’deki şişman şakalarına çeşitli tepkiler gelmişti.

4. Çığ Askerleri Yutuyor

 

Black Widow fragmanı askeri üsse dönüyor ve çığın üssü yuttuğu gösteriyor.

Bu sırada Natasha Romanoff mekanı terk eden bir helikopterde faaliyetini sürdürüyor. Fragmanda ne denli öne çıkarıldığına bakılırsa bu açıkça filmdeki en önemli aksiyon sahnelerinden biri olarak düşünülmüş ama Natasha’nın Red Room’a karşı mücadelesinin burada bittiğine inanmak güç.

Askerler ve nöbetçilerin kaçınılmaz ölümleri karşısında bile Black Widow’a odaklanmayı sürdürme konusundaki adanmışlıkları etkileyici.

3. Black Widow Serbest Düşüşte

 

Black Widow fragmanının bir sonraki sahnesinde Natasha Romanoff vurulup düşen bir helikopterden atlıyor ve serbest dalış yapıyor.

Etkileyici bir numara olsa da göründüğü kadar yüksek riskli bir hareket olmayabilir. Örümcek-Adam: Evden Uzakta’dan (Spider-Man: Far From Home) da aşina olduğumuz gibi çoğu SHIELD kostümünde katlanabilir planörler bulunuyor ve Natasha’nın beyaz kostümünde de bu özelliğin bulunduğu düşünmek zor değil.

2. Taskmaster’ın Ajanları Natasha’nın İzinde

 

Serbest düşüşteki Black Widow, onu öldürmeye adanmış askerler tarafından takip edilirken görünüyor.

Bir kez daha askerlerin adanmışlığı etkileyici. Etrafları kaosla çevrili olsa da hedeflerini etkisiz hale getirmek konusunda gözlerini karartmışlar.

Giysileri Taskmaster’ınkine epeyce benziyor. Dolayısıyla onun için çalıştıkları düşünülebilir. Eğer hala Red Room’dalarsa- ki öyleler gibi görünüyor- tesisi Taskmaster yönetiyor olabilir ve askerler Black Widowların erkek muadilleri olabilir.

1. Çarpıcı Bir Yeni Black Widow Logosu

 

Black Widow fragmanı, karakterin Marvel Sinematik Evreni’ne girdiği Iron Man 2’de yeteneklerini sergilediği koridor kavgasına selam çakan harika bir animasyon kesitiyle bitiyor.

Bu sahne Scarlett Johansson’ın Black Widow performansının öne çıkan noktalarından biri olarak görülüyor ve bu sahneye yapılan etkileyici atıf izleyicilere buna benzer yeni sahneler geleceğinin sözünü verir nitelikte.

Animasyon kesiti etkileyici şekilde çizilmiş. Black Widow kırmızı ışık altında kameraya doğru yürürken sadece silueti görünüyor. Bu sahne de filmin yeni logosuna geçiş yapıyor.


Screen Rant

Independent Türkçe için çeviren: Şafak Küçüksezer

DAHA FAZLA HABER OKU