Afganistan’da Japon yardım kuruluşunun 6 çalışanı öldürüldü

Afganistan'da su ve tarım konusunda çalışmalar yapan Japon yardım kuruluşu PMS’nin çalışanlarına silahlı saldırı düzenlendi. 6 kişinin öldüğü saldırıda, PMS Başkanı Dr. Tetsu Nakamura da hayatını kaybetti

Dr. Tetsu Nakamura, 2008'de öldürülen şoförü ve korumasının taziyesinde / Fotoğraf: AP

Afganistan'ın doğusundaki Celalabad şehrinde, Japonya'ya ait yardım kuruluşu Peace Medical Service (PMS) görevlilerinin bulunduğu araca silahlı saldırı düzenlendi.

15666096701376453.jpg
Fotoğraf: AFP

 

Nangarhar Valiliği sözcüsü Ataullah Hogyani, saldırıda 6 kişinin hayatını kaybettiğini açıkladı. Açıklamada ölenlerin 5’inin Afgan vatandaşı olduğunu, PMS Başkanı Dr. Tetsu Nakamura'nın da hayatını kaybettiğini belirtti.

Hogyani, saldırganların bölgeden kaçtığını ve yakalanması için çalışmaların başlatıldığını kaydetti. Saldırıyı henüz üstlenen olmadı.

Daha önce de saldırıya uğradı

Nangarhar vilayetinde 2008 yılından beri su ve tarım yönetimi alanında faaliyet gösteren Japonya'nın Peace Medical Service (PMS) yardım kurumu çalışanları 2008 Ağustos ayında da  saldırıya uğramış bir Japon yardım görevlisi ile Dr Nakamura’nın şoförü ve koruması hayatını kaybetmişti.

 

Independent Türkçe, AA

DAHA FAZLA HABER OKU