Üniversiteli Ceren'in katil zanlısı suçunu itiraf etti

Ordu'da üniversite öğrencisi Ceren Özdemir, evinin önünde bıçaklanarak öldürüldü. Güvenlik kamerası görüntülerinden şüpheli Ö.A.’nın genç kızı takip ettiği belirlendi. Gözaltına alınan katil zanlısı iki polisi de bıçakla yaraladı

Ordu Üniversitesi (ODÜ) Müzik ve Sahne Sanatları Fakültesi’nde 3’üncü sınıf öğrencisi Ceren Özdemir, evinin önünde bıçaklandı Ablası tarafından ağır yaralı olarak bulunan genç kız, Ordu Üniversitesi Eğitim ve Araştırma Hastanesi'ne kaldırıldı.

20191203_2_39658188_50042232.jpg
Fotoğraf: AA

 

20 yaşındaki Özdemir, hastanede yapılan müdahalelere rağmen hayatını kaybetti.

Zile bastıktan sonra saldırdı 

Hastaneye gelerek Özdemir’in ailesine başsağlığı dileklerini ileten Ordu Üniversitesi Rektörü Prof. Dr. Ali Akdoğan, olayın nasıl gerçekleştiğini şu sözlerle anlattı:

Aldığım bilgiye göre okulundan çıkıyor, evine gelirken bir yere uğruyor. Oradan eve gelince zile basıyor ve yukarıdan ablası anahtarı atıyor. O ara biraz geç kalınca ablası aşağı indiğinde bakıyor ki evladımız kan içinde yatıyor. Burada tıbbi anlamda sağ olsun doktorlarımız tüm tıbbi müdahaleleri yapmalarına rağmen evladımızı ne yazık ki kaybettik.

AW872460_04.jpg
Prof. Dr. Ali Akdoğan / Fotoğraf: İHA

 

Kalbinden bıçaklanmış

Özdemir’in hastaneye getirildiğinde ağır yaralı olduğunu aktaran Akdoğan şunları söyledi:

Doktorumuzun anlattığına göre çocuğumuz göğsünden ön taraftan, kalbin sağ yanından muhtemelen büyük bir bıçakla yaralanmış. Çünkü doktorumuzun anlattığına göre çocuğumuzun kalbini ikiye bölmüş bıçak. Vücudun ana damarını kesmiş ve karaciğere de saplanan büyük bir facia. Doktorlarımız ellerinden gelen bütün çabayı ortaya koymuşlar. Zaten çocuğumuz gelene kadar kan kaybetmiş.

Bizim bir evladımız, kardeşimiz, bir çocuğumuz, üniversitemizin bir öğrencisi evladımızı ne yazık ki kaybettik. Başımız sağ olsun. Allah bizleri böyle olaylarla karşılaştırmasın. Ordu gibi iyi insanların yaşadığı bir ilde böyle cani, bir tane hain, katil, vatan haini, insan haini, ne diyelim ki buna cani. Ne yazık ki evladımızın canına kıydı. Başımız sağ olsun, Ordumuzun üniversitemizin, ailenin başı sağ olsun.

 

Katil zanlısı iki polisi de yaraladı

Olayla ilgili bir kişiyi gözaltına alan polis, zanlıyı belirlemek için bölgedeki güvenlik kameralarını da incelemeye aldı. Polis ekipleri, çalışmalar sonrası katil zanlısı olduğu ileri sürülen bir şüphelinin genç kızı takip ettiğini belirledi.

WhatsApp Image 2019-12-04 at 17.21.21.jpeg
Katil zanlısı Ö.E. genç kızı takip ederken güvenlik kameralarına yakalandı / Fotoğraf: İHA

 

Adının Ö.A. olduğu belirlenen şüpheliyi yakalamak için Altınordu ilçesinde operasyon düzenledi.

AW873407_07.jpg
Katil zanlısı Ö.A kendisini gözaltına almak isteyen bir polisi de bıçakla yaraladı / Fotoğraf: İHA

 

Gözaltına alınmak istenen şüpheli, bir polis memurunu bıçakla karnından yaraladı. Yaralı polis hastaneye kaldırılırken, mukavemet gösteren şüpheli de etkisiz hale getirilerek gözaltına alındı. Zanlının başka bir polisi daha yaraladığı belirtilirken memurların sağlık durumunun iyi olduğu öğrenildi.

 

20191204_2_39664214_50052027.jpg
Fotoğraf: AA


Valilik: Suçunu itiraf etti

Ordu Valiliği’nden de cinayet hakkında yazılı açıklama yapıldı. Açıklamada, “Ceren Özdemir isimli Ordu Üniversitesi Müzik ve Sahne Sanatları Fakültesi öğrencisinin öldürülmesi olayı ile ilgili olarak yapılan kamera, teknik ve analiz çalışmaları neticesinde; öldürme olayını gerçekleştirdiği değerlendirilen eşkâle uygun şahıs, ilimiz Altınordu ilçesi Otogar civarında güvenlik güçlerimizce suç aletiyle birlikte yakalanmıştır. Ö. A. isimli şüpheli, yakalanma esnasında emniyet görevlilerimize mukavemet ederek, 2 polis memuru hafif şekilde yaralamıştır. Gözaltına alınan zanlı, yapılan mülakatta suçunu itiraf etmiştir” dendi.  

Açıklamada “Ö. A. isimli zanlının 01.12.2019 tarihinde Cezaevinden firar ettiği ve arandığı anlaşılmıştır. Olayla ilgili tahkikat, çok yönlü olarak devam etmektedir” ifadelerine yer verildi.

Ordu Valisi’nden “Akli dengesi yerinde miydi?” sorusuna yanıt: Hükümlü olduğuna göre suç işleme ehliyeti var

Ordu Valisi Seddar Yavuz da cinayet hakkında bir basın toplantısı düzenledi.

Yapılan mülakatta katil zanlısının suçunu itiraf ettiğini anımsatan Yavuz, şunları söyledi:

Olayı kendisinin gerçekleştirdiğini söylemiştir, beyan etmiştir. Bu kişi 1 Aralık 2019 tarihinde cezaevinden firar etmek suretiyle bu eylemi gerçekleştirmiştir. Aranan bir şahıstır, daha önce de çok sayıda suç kaydı mevcuttur. Olay çok yönlü şekilde tarafımızdan incelenmekte, araştırılmaktadır. Dolayısıyla henüz tüm yönleriyle açıklığa kavuşturulma süreci başta Emniyet Müdürümüz, güvenlik birimlerimiz, adli makamlarla iş birliği yaparak neticelenecektir.

Yavuz, bir gazetecinin, zanlının akli dengesinin yerinde olmadığı yönünde söylentiler olduğu yönündeki sorusuna şu yanıtı verdi:

Soru almamayı düşünüyordum ama şu aşamada bu tür konuların konuşulmasının hiçbir şekilde sürece bir katkısı yok, aynı zamanda zanlıyı bir ölçüde masum hale getirebilecek bir yaklaşım olarak nitelendiriyorum bunu. Çünkü zaten hükümlü bu şahıs, hükümlü olduğuna göre suç işleme ehliyeti var ama son durumu nedir, buna karar verecek olan da mülki ve adli makamlar değil sağlık kuruluşlarıdır.

Yavuz, başka bir gazetecinin zanlının daha önce hangi suçları olduğuna yönelik sorusuna, "Çok sayıda suç kaydı var, dolayısıyla bunları saymanın şu aşamada doğru olduğunu da düşünmüyorum." şeklinde yanıtladı.

Aynı gazetecinin, zanlının daha önce bir çocuğu öldürdüğü suçunun olduğu yönündeki sorusuna ise Yavuz, "Aynı zamanda sadece bu değil, 12 civarında suç kaydı var." yanıtını verdi.

Sabıka kaydı kabarık

Özgür A.'nın sabıka kaydının kabarık olduğu öğrenildi. Yakalanma anında 2 polis memurunu da bıçaklayarak, yaralayan Özgür A., 2005 yılında Ordu'da bir çocuğu öldürdü. Cinayetin ardından kaçan zanlı, firari olarak yargılandığı davada 20 yıl hapis cezasına çarptırıldı.

Hakkındaki yakalama kararı doğrultunda her yerde aranan Özgür A., 2018 yılında hırsızlık yaparken suçüstü ele geçirildi.

Poliste 20 ayrı hırsızlık suçundan kaydı da bulunan Özgür A., cezasını çekmesi için tutuklanarak cezaaevine konuldu. Ancak Özgür A., 01.12.2019 tarihinde cezaevinden firar etti.

Okulunda tören düzenlendi

Otopsisinin ardından Adli Tıp'tan ailesine teslim edilen Özdemir'in cenazesi evinde helallik alınmasının ardından Ordu Üniversitesi’ne götürüldü.

20191204_2_39664214_50052025.jpg
Anne Güfer, abla Gizem, Baba Yılmaz Özdemir / Fotoğraf; AA

 

Üniversitenin Morfoloji binasında düzenlenen törende Baba Yılmaz, Anne Güfer ve abla Gizem Özdemir'n güçlükle ayakta durabildi.

Bu sırada Anne Güfer Özdemir'in "Kızımın katillerini bulun" diyerek gözyaşı döktü.

Ordu Üniversitesi Rektörü Prof. Dr. Ali Akdoğan, törende yaptığı konuşmada, cana kıymanın haram olduğunu anımsatarak, "Bu affedilir durum değildir. Biz şiddetin her türlüsüne karşıyız. Allah böyle canileri kahrı perişan eylesin" diye konuştu. 

Üniversitenin Müzik ve Sahne Sanatları Fakültesi Dekanı Prof. Sabri Yener de, acılarının büyük olduğunu söyledi. 

20191204_2_39664214_50052020.jpg
/ Fotoğraf; AA

 

Konuşmaların ardından helallik alındı ve Özdemir'in cenazesi toprağa verilmek üzere Ulubey ilçesi Kumanlar Mahallesi'ne götürüldü. 

Törene, Ordu Valisi Seddar Yavuz, Büyükşehir Belediye Başkanı Mehmet Hilmi Güler ve çok sayıda öğrenci ile veli katıldı. 

Törenin ardından genç kızın cenazesi, Ulubey ilçesi Kumanlar Mahallesi'ndeki cemevine getirildi. Burada alınan helalliğin ardından Ceren Özdemir için cemevi önünde cenaze töreni düzenlendi. Özdemir'in cenazesi daha sonra köy mezarlığında toprağa verildi. 

Gazetecilere açıklama yapan Ceren Özdemir'in babası Yılmaz Özdemir, olayı şu sözlerle anlattı: 

Olay evin kapısında oluyor, takip olayı. Bıçaklama olayı da evin girişinde oluyor, binanın girişinde. Otomatik çalışmadığı için ablası yukarıdan anahtar atıyor, kapının açılma sesini duyuyor, biraz bekliyor, baktı gelmiyor, inmek zorunda kalıyor aşağıya. Arkasındaki cinayet zanlısını görüyor, kep var kafasında, yani surat belli değil ve kaçıyor.. 

Özdemir, büyük kızının pencereden siyah giyinmiş birini gördüğünü de ifade etti. Kızıyla dün sabah görüştüklerini dile getiren Özdemir, "Sabah okula gitti. Akşam okuldan çıkıyor, bale öğretmeni kendisi, özel sanat evinde bale dersi veriyor. Oradan çıkıyor, oradan takibe alıyor onu büyük ihtimalle" değerlendirmesini yaptı.

Aile, Çalışma ve Sosyal Politikalar Bakanlığı davaya müdahil olacak

Aile, Çalışma ve Sosyal Politikalar Bakanı Zehra Zümrüt Selçuk da bakanlık olarak davayı yakından takip ettiklerini, Ceren Özdemir’in ailesine psikolojik destek sağladıklarını belirtti. Bakan, “Katilin en ağır cezayı alması için davaya müdahil olarak sürecin sonuna kadar takipçisi olacağız” diye konuştu.

 

Independent Türkçe, ajanslar

DAHA FAZLA HABER OKU