Keanu Reeves sırf kendi yaşına yakın bir kadınla çıktığı için kahraman ilan edildi, ne kadar acıklı

Oyuncunun kız arkadaşı sanatçı Alexandra Grant 46 yaşında ve grileşen saçını boyamayarak, yaşını çekinmeden gösteriyor. Yetişkin bir kadın görünümünde: Los Angeles'ın kırmızı halılarında pek görülmeyen bir manzara

Keanu Reeves, 2019 LACMA Art + Film Gala'da kız arkadaşı Alexandra Grant'la poz vermişti (AFP)

Bu günlerde erkeklere dair çıta ne kadar düşük? Yerlerde. Keanu Reeves, çıtanın üzerinden öylece geçiverdi ve şimdi tüm sosyal medya adama övgü yağdırıyor.

Münzeviliğiyle tanınan aktör, romantik ilişki kurduğu biriyle kırmızı halıda yıllardır fotoğraflanmamıştı. Dolayısıyla 2 Kasım'da Los Angeles'ta sanatçı Alexandra Grant'la el ele fotoğraflanması sürpriz oldu ve hayranlık yarattı.

Tabii ki bazılarının bu olağanüstü olaydan aldığı keyfin bir parçası, Reeves'in internet "meme"leri aracılığıyla son günlerde tekrar şöhrete kavuşmasının sonucu. “Üzgün Keanu" artık perişan halde sandviçini yiyen veya uzaklara bakan, modern hayatın mutlak yalnızlığı üzerine düşünen ve böylece bizim kendi yalnızlığımızı ve varoluşsal özlemimizi yansıtan kayıp görünümlü bir adamın stenografisi oldu. Ya da ben öyle duydum.

Aktör ayrıca, verdiği röportajlarda da samimiyetle keder ve kayıp hakkında konuşup, önce doğumda kaybettiği çocuğunun, ardından da bir araba kazasında kaybettiği uzun süreli partnerinin kaybının trajedisini paylaşıyor. Twitter camiası da Keanu'nun mutluluğu, o gecikmiş mutlu sonunu bulmasını istiyor.

Ancak dünün dijital heyecanın büyük kısmının altındaki mesaj, John Wick yıldızının sonunda bir kız arkadaşı olmasıyla ilgili değil, bulduğu kız arkadaşla, daha doğrusu onun yaşıyla ilgiliydi.

Grant 46 yaşında ve grileşen saçını boyamayarak, yaşını çekinmeden gösteriyor. Yetişkin bir kadın görünümünde: Los Angeles'ın kırmızı halılarında maalesef hala nadiren görülen bir manzara. 55 yaşındaki Reeves' ondan hala 10 yaş büyük. Ama buna rağmen, neredeyse methiyeler düzmekten bayılacağız. Çünkü en sonunda, çok şükür, ünlü bir erkeğin (neredeyse) kendi yaşında bir kadınla çıktığını görüyoruz.

Dalkavuk kitleleri suçlamayın, bu haberle sevinçle kabarmamız tamamen bizim suçumuz değil. Kadınlar, Genç ve Heyecanlı (Dazed and Confused) filmindeki Matthew McConaughey'in karakteri Wooderson'un vücut bulduğu ünlülere o kadar alışmış ki!  Karakter, romantik arayışları ve seçimleriyle ilgili şu ünlü deyişi söylüyor: "Ben yaşlanıyorum, onlar hep aynı yaşta kalıyor."

 

 

Erkek yıldızların romantik davranışlarına dair o kadar kuşkucuyuz ki Leonardo DiCaprio'nun (şu anki kız arkadaşı model Camila Morrone,  oyuncunun yarı yaşında) 16 yaşındaki iklim aktivisti Greta Thunberg'le fotoğrafları dolaşmaya başladığında uygunsuz şakalar kendiliğinden yazıldı. 70 yaşındaki müzik yapımcısı David Foster, 35 yaşındaki eski şarkıcı Katharine McPhee'yle evlendiğinde bu artık sıradanlaşmıştı. Yaşların dengesiz olduğu bu ünlü ilişkileri, toplumun 40 yaş üstündeki kadınları romantik açıdan geçkin gördüğüne dair göze çarpan bir hatırlatıcı. Kadınlara yönelik bu hakaret, film endüstrisinin içinde de yankılanıyor, bir aktris 23 yaşındayken başroldeki romantik genç kızı oynayabilir ama 10 yıl sonra onun hırpani annesi rolüne sürülür.

Oprah Winfrey bir zamanlar toplumun yaşlanmaya bakışına dair şunları söylemişti: "Genç değilsek, cildimiz parlamıyorsa ve seksi değilsek, bize önemsiz olduğumuzu sürekli söylemeye çalışan gençlik saplantılı bir kültürde yaşıyoruz." Belli bir yaşın üzerindeki kadınlara filmler, şarkılar, buluşma uygulamaları, işverenler, kıyafet şirketleri ve reklamlar tarafından sürekli karşı cins için bir şey ifade etmedikleri, hatta hiç var olmadıkları söyleniyor.

Bu yüzden birçok insanın 40 yaşın üzerindeki bir kadını, özellikle de yaşını pahalı ameliyatlarla gizlemek yerine olduğu gibi gösteren bir kadını, dünyanın en ünlü aktörlerinden biriyle el ele görünce rahatlaması anlaşılabilir. Ama erkekler kelimenin tam anlamıyla minimumu yaparak ayakta alkışlandıkları bir hayat yaşarken bence biraz daha yüksek bir standart koyabiliriz.

Kendi yaşınızdaki kadınları romantik denginiz olarak değerlendirmek size dünyanın klavye ukalalarının sorgusuz dalkavukluğunu kazandırmamalı.

 

*Bu makalede yer alan fikirler yazara aittir ve Independent Türkçe’nin editöryal politikasını yansıtmayabilir.

https://www.independent.co.uk/voices

Independent Türkçe için çeviren: İrem Oral

© The Independent

DAHA FAZLA HABER OKU