Başakşehir Şehir Hastanesi inşaatı işçileri "kötü yemek" gerekçesiyle eylem yaptı

DİSK'e bağlı Dev Yapı-İş Sendikası yüklenici firma tarafından işçilerin taleplerinin kabul edildiğini açıkladı

İstanbul İkitelli’de yapımı devam eden Başakşehir Şehir Hastanesi inşaatında çalışan işçiler yemekhanede yaşanan sorunlar nedeniyle eylem başlattı. 

Sağlık Bakanlığı tarafından kamu özel işbirliği modeliyle Rönesans Holding ve Japon Sojitz'e yaptırılan şehir hastanesinin işçileri yemeklerin az ve sağlıksız olduğunu söylüyor.  

DİSK'e bağlı Dev Yapı-İş Sendikası'nın Twitter hesabından yapılan açıklamada, "İnşaat işçileri kaliteli yemek için direnişe geçti. Gelişmeleri aktaracağız" denildi.

 

İşçilerin taleplerini açıklamasının ardından Independent Türkçe'ye konuşan DİSK’e bağlı Dev-Yapı-İş Genel Başkanı Özgür Karabulut yüklenici firma yetkililerinin talepleri kabul ettiğini ve eylemin sona erdiğini açıkladı ve şöyle konuştu:

“Krizin maliyetlerinin artmasıyla birlikte, krizin etkisi yaşamın her alanına yansıyor. Bunlardan bir tanesi de işçi maliyetlerinden kısıyor patronlar. Şantiyede de zaman zaman yemek sıkıntıları ve sorunları oluyordu. Kalitesiz çıkıyor yemekler, işçilere yetmiyor, besleyici olmuyor. Buna karşı bugün işçi arkadaşlarımız isyan ettiler, direniş geliştirdiler. Talepleri de karşılık buldu. Ana firma yetkilileriyle görüşüp düzeltme sağlanacağı sözünü aldılar."

Karabulut yemekhane şartlarının gelecek günlerde düzelip düzelmeyeceğini takip edeceklerini söyledi.

DAHA FAZLA HABER OKU