UKIP lideri partide sadece "birkaç tane" ırkçıyla karşılaştığını ve onların da "hakiki" ırkçı olmadığını söyledi

Pat Mountain daha önce partinin tek BAME adayının etnik kökenini bilmediğini itiraf etmişti

UKIP, 12 Aralık'ta gerçekleştirilecek genel seçimlerde 44 aday çıkaracak (Sky News)

Birleşik Krallık Bağımsızlık Partisi'nin (UKIP) geçici lideri partide yalnızca "birkaç" ırkçıyla tanıştığında ve bunların hiçbirinin "cidden ırkçı" olmadığında ısrar ediyor.

Kendinden önceki başkan Richard Braine'in ekimde istifa etmesinin ardından partiye genel seçimlerde liderlik edecek Pat Mountain, UKIP'in manifestosunu Westminster'da sunarken konuştu.

Mountain daha önce de partinin tek BAME (siyahi, asyalı ve etnik azınlık anlamına gelen kısaltma Birleşik Krallık'ta beyaz olmayan insanları kastederken kullanılır, ç.n.) adayının etnik kökenini tarif etmede zorlanmıştı.

Açılış etkinliğinde konuşan Mountain basın mensuplarına şunları söyledi:

Buradayız ve sorularınızı cevaplamak istiyoruz. Kamuoyuna, bize dair iyi bir izlenim aktarmanızı istiyoruz, lütfen, biz pis ırkçılar değiliz. İyi, dürüst ve şefkatli insanlarız. UKIP'te hiçbir ırkçıyla karşılaşmadım. Şey, belki endişeli birkaç kişi ama gerçekten ırkçı değillerdi. Onlar sadece bu ülke için endişe duyan insanlar.

Manifestoda, aralarında Eşitlik ve İnsan Hakları Komisyonu'nun feshi, nefret suçu kurallarının kaldırılması, BBC'nin satılması ve sadece Britanyalıların devlet memuru olabilmesinin de bulunduğu bir dizi tartışmalı vaat yer alıyor.

Sunum sırasında UKIP kampanya koordinatörü ve hayvan hakları sözcüsü Freddy Vachha da partinin "plajlarda" belirtilmeyen bir düşmanla savaşacağına yemin ederken Winston Churchill'i hatırlattı.

Mountain daha önce Sky News'e UKIP'in "bütün Britanyalıların partisi" olduğunu söylemişti.

Mountain şu ifadeleri kullanmıştı:

Biz ırkçı bir parti değiliz. UKIP rengi, dini, inanç sistemi ne olursa olsun bütün Britanyalıların partisidir. Eğer bu ulusa inanıyor ve bu ülkeyi seviyorsanız gelip UKIP'e katılmalısınız ve biz de sizi kollarımız açık karşılarız.

Partinin herhangi bir siyahi adayının olup olmadığı sorulduğundaysa Mountain şunları söylemişti:

Hayır, öyle bir adayımız yok. Ama şey bir adayımız var... Bunu bilmememin korkunç olduğunu düşünüyorsunuzdur ama sanırım Hintti. Çok üzgünüm ama ayrıntılı bilmiyorum. Daha yakından tanımam gerekirdi.

Mountain'ın yanlışlıkla partinin eğitim sözcüsü ve Bognor Regis'le Littlehampton adayı, babası Jamaikalı melez David Kurten'dan bahsedip bahsetmediği net değil.

Mountain ayrıca gerçek adı Stephen Yaxley-Lennon olan aşırı sağcı aktivist Tommy Robinson'ın "diğer ırkçı partilerle ilişkisinden dolayı" UKIP'e katılmayabileceğini söyleyip hızlıca kendini düzeltmişti:

Diğer ırkçı partilerle değil, ırkçı partilerle.

Genel seçimlerde UKIP 44 aday çıkaracak. Parti, adaylarını diğer partilerin Brexit'i destekleyen adaylarından oy çalmayacağı seçim bölgelerinde göstermeyi tercih etti.

Mountain "bir sürü başka işle" yoğun olduğundan bu meseleyi başkalarına bıraktığını dile getirerek partinin öncelikli hedefinin hangi koltuklar olduğunu söyleyemedi.

 

 

*İçerik orijinal haline bağlı kalınarak çevrilmiştir. Independent Türkçe’nin editöryal politikasını yansıtmayabilir. 

https://www.independent.co.uk/news/uk/politics

Independent Türkçe için çeviren: İrem Oral

© The Independent

DAHA FAZLA HABER OKU