İmamoğlu: Depremle ilgili bazı veriler gerçekten çok çarpıcı

İstanbul’un depreme hazırlıksız olduğunu söyleyen İBB Başkanı İmamoğlu, uzman tespitleri sonucu depremin 150 milyar doların üzerinde zarar oluşturabileceğini ifade etti

Fotoğraf: Twitter/ekrem_imamoglu

İstanbul Büyükşehir Belediye (İBB) Başkanı Ekrem İmamoğlu, İstanbul’da yaşanacak olası bir büyük depremin ağır hasarlar bırakacağını söyledi.

İmamoğlu, AB Türkiye Delegasyonu Başkanı Büyükelçi Christian Berger’in davetlisi olarak Ankara'da 27 ülkenin büyükelçileriyle bir araya geldi.

Deprem için oluşturulan çalıştay hakkında bilgi veren İmamoğlu, “Ne yazık ki bazı veriler gerçekten çok çarpıcı” ifadelerini kullandı.

Uzman tespitlerini aktaran İBB Başkanı, olası büyük depremin 150 milyar doların üzerinde maddi hasar oluşturabileceğini belirtti.

İstanbul’daki depremin dolaylı olarak Avrupa için de zarar oluşturacağını ifade eden İmamoğlu, şunları söyledi:

“Avrupa’ya da zararı olacağı, yani dünyada her afetin, çevre ülkeleri de derinden etkileyebileceği hususundan hareketle şunu söyleyebilirim: Evet, bu konuda dahil, Avrupa’yla iş birliği yapmak, teknolojileri konuşmak, hatta bu konuda yatırımı desteklemekle ilgili süreçleri başlatmak arzusundayız”

“O gün doğan bir insan benden 8 yaş büyük olurdu”

“1963’te AB ile imzaladığımız sürecin 57. yılındayız” diyen İmamoğlu, konuya ilginç bir açıdan yaklaştı. 

İmamoğlu, “O gün doğan bir insan, benden 8 yaş büyük olurdu. Bu süreç, çok uzamıştır ve bir insan ömrü kadar bir zaman dilimine doğru yaklaşmakta” dedi.

imamoğlu-elçiler-2.jpg
Fotoğraf: Twitter/ekrem_imamoglu

 

Büyükelçilere, “Türkiye’yi en yakın tanıyan, gören, ülkelerimiz adına ülkemizde görev yapan insanlarsınız” şeklinde seslenen İmamoğlu, “Sizler, ülkelerinizin birer büyükelçilerisiniz. Bizim için çok değerlisiniz. Ama burada görev yapan her büyükelçinin aslında Türkiye’miz için de fahri elçiler olduğunu düşünüyorum. Bu konuda göreviniz bittiğinde iyi duygularla bu ülkeden ayrılmanızı isteriz. Artık bu ilişkinin daha fazla yaşlanmaması adına sizlerin de özel bir ilgi ile Türkiye-AB ilişkileri üzerine yaklaşmanızı ve önemsemenizi çok arzu ediyorum” şeklinde konuştu.

İmamoğlu, büyükelçilerle buluşmanın ardından, AB Delegasyonu Alt Çalışma Ekipleri ile de bir toplantı gerçekleştirdi.

 

Independent Türkçe

DAHA FAZLA HABER OKU