Dilipak: Adalet ve barış yoksa o ülkede hiçbir hürriyet güvence altında değildir

Akit yazarı Dilipak, İslam toplumlarında devletin “Adalet, Barış, Hürriyet” sacayağı üzerinde yükseleceğini ifade etti

Fotoğraf: Twitter

Akit yazarı Abdurrahman Dilipak, İslam toplumunda yönetimin, toplumun liyakatıyla orantılı olduğunu ifade ederken, “Adalet ve barış yoksa o ülkede hiçbir hürriyet güvence altında değildir demektir” dedi.

Dilipak, Akit’teki “Bana sorarsanız: Dârüsselâm” başlıklı yazısında  “Bir ülkede adalet, barış ve hürriyet varsa ve toplum o ülkede her insanın beş temel emniyetini garanti ediyorsa, o ülkeden insanları kovsanız da gitmezler” ifadesini kullandı.

fazla oku

Bu bölüm, konuyla ilgili referans noktalarını içerir. (Related Nodes field)

5 temel emniyeti de açıklayan Dilipak bunların, “Mal, can, namus, akıl - inanç ve canlıların nesil ve fıtratları ve birbirine bağlı olan sistemlerinin korunması sorumluluğu” olarak sıraladı.

Dilipak şöyle devam etti:

İslam toplumunda devlet bu anlamda “Adalet, Barış, Hürriyet” sacayağı üzerinde yükselecektir. Adalet yoksa bu düzende barış da yoktur. Adalet ve barış yoksa o ülkede hiçbir hürriyet güvence altında değildir demektir. O ülke artık “Dârüsselâm” değil, “Dârül İfsat”dır. Bir ülkede adalet, barış ve hürriyet varsa ve toplum o ülkede her insanın beş temel emniyetini garanti ediyorsa, o ülkeden insanları kovsanız da gitmezler. Bunlar yoksa bağlasanız da durmazlar.

Dilipak bazı şeylerin yeniden düşünülmesi gerektiğini söyleyerek şunları kaydetti:

Şimdi bizim bazı şeyleri yeniden düşünmemiz gerek. Övünmeyi ve dövünmeyi bir kenara bırakıp yeniden düşünmemiz, saflarımızı sıklaştırmamız ve kendimizi değiştirmemiz gerek. 

 

Independent Türkçe, Akit

DAHA FAZLA HABER OKU