Demirtaş: Halkımız bilsin, bir hastalığım var

Demirtaş'ın kaldırıldığı hastaneden yapılan açıklamada eski HDP Eş Genel Başkanı'nın sağlık durumunun iyi olduğu açıklandı. Demirtaş, tekrar cezaevine gönderildi

Fotoğraf: AA

Edirne F Tipi Hapishanesi'nde tutuklu bulunan eski Halkların Demokratik Partisi (HDP) Eş Genel Başkanı Demirtaş'ın kardeşi ve avukatı Aygül Demirtaş, ağabeyinin geçen hafta salı günü göğüs sıkışması ve solunumum problemi yaşadığını, hastaneye sevkinin yapılmadığını duyurdu. 

fazla oku

Bu bölüm, konuyla ilgili referans noktalarını içerir. (Related Nodes field)

Hapishane doktorunun kardiyoloji, nöroloji ve gastroenteroloji olmak üzere üç ayrı bölüme sevk edilmesini istediğini söyleyen Aygül Demirtaş, buna rağmen 6 gündür sevk işleminin yapılmadığını belirtti. 

Sevkin yapılmama gerekçesinin güvenlik olduğu öğrenilirken sosyal medyadaki tepkilerin ardından, HDP milletvekilleri Erol Katırcıoğlu ve Necdet İpekyüz, Demirtaş'la cezaevinde görüştü. 

İpekyüz, görüşmenin ardından Adalet Bakanlığı'nın hapishane yönetimine sevk işlemleri için talimat verdiğini belirtti. 

"Halkımız bilsin ki böyle bir hastalığım var"

Katırcıoğlu da Demirtaş'ın kendisine yaptığı açıklamayı da aktararak şu bilgileri verdi:

Güçlü, dinamik görünüyordu. Önce Abdullah Zeydan ile görüştük. Abdullah Bey, Demirtaş’ın geçen hafta nefes darlığı yaşadığını, kısa süre baygınlık geçirdiğini söyledi. Demirtaş böyle bir olayın duyulmasını istememiş. Demirtaş ‘Halkımız bilsin böyle bir hastalığım var. Bu koşullarda daha da gelişti. Hastalığımın tedavisi gerekiyor’ dedi.

Başsavcılıktan açıklama

Gelişmelerin ardından Edirne Cumhuriyet Başsavcılığı, yazılı basın açıklaması yaparak Demirtaş'ın durumuyla ilgili bilgi verdi. Başsavcılığın açıklama şöyle:

Edirne F Tipi Ceza İnfaz Kurumunda tutuklu bulunan Selahattin Demirtaş’ın 26/11/2019 günü cezaevi yönetimine rahatsızlandığını bildirmesi üzerine acilen 112 aranılarak gelen doktor tarafından ilk muayenesi ve gerekli tetkikler yapılmıştır.

Yapılan tetkikler neticesinde Demirtaş’ın herhangi bir sağlık sorunu tespit edilmemiş olmasına rağmen daha detaylı tetkiklerin yapılması için Trakya Üniversitesi Tıp Fakültesi Hastanesinde muayene edilmesinin sağlanması amacıyla gerekli randevular alınarak bugün için hastaneye sevk edilmiştir.

Bu süreç içerisinde Selahattin Demirtaş’ın ailesi ve ziyaretçileriyle rutin olarak yapılan görüşmeleri gerçekleşmiştir. Ayrıca farklı tarihlerdeki doktor muayene talepleri de her zaman karşılanmıştır.

Trakya Üniversitesi Hastanesi’nden açıklama

Trakya Üniversitesi Hastanesi, Demirtaş'ın sağlık durumuyla ilgili yazılı olarak şu açıklamayı yaptı:

02.12.2019 günü saat 17:20 civarında hastanemize getirilen "Selahattin Demirtaş" isimli hastanın şikayetleri doğrultusunda Kardiyoloji, Nöroloji, Gastroenteroloji ve Göğüs Hastalıkları Anabilim Dalları ile konsülte edilmiş, yapılan laboratuvar ve görüntüleme tetkikleri sonrasında akut hayatı tehdit edici patoloji saptanmamıştır. Belirtilen anabilim dallarının görüşleri doğrultusunda hasta poliklinik kontrol önerisiyle taburcu edilmiştir.

Aygül Demirtaş da 23.15’te yaptığı açıklamada ağabeyinin gerekli işlemler yapılmasının ardından cezaevine tekrar getirildiğini duyurdu:

Müvekkilimiz ve ağabeyim Selahattin Demirtaş bu akşam hastaneye sevk edilmiştir. Kendisine gerekli tüm tetkikler yapılmış ve cezaevine geri getirilmiştir. Şu an itibarıyla hayati tehlike doğuracak bir durum tespit edilmemiştir. Farklı birkaç tahlil ve işlem de yapıldıktan sonra teşhis konulmasını bekliyoruz. Şu anda sağlık durumu ve morali gayet iyidir.

HDP Genel Merkezi’nin eski HDP Eş Genel Başkanı’nın rahatsızlığından geç haberdar olma sebebinin kendileri olduğunu aktaran Avukat Demirtaş, “Partimizin böylesi konularda duyarsızlığı söz konusu bile olamaz. Demirtaş, duyarlılık gösteren başta HDP genel merkezi olmak üzere halkımıza ve avukatlarına özel selam ve teşekkürlerini iletmektedir” dedi.

CHP heyeti Edirne’ye gidiyor

CHP’den yapılan açıklamaya göre Genel Başkan Yardımcısı Veli Ağbaba, Gaziantep Milletvekili Bayram Yılmazkaya ve İstanbul Milletvekili Zeynel Emre’den oluşan heyet Demirtaş’ı ziyaret etmek amacıyla Edirne’ye gidecek.

Ziyaretin sebebinin bugün hastaneye sevk edilen Demirtaş’ın cezaevinde yaşadığı sağlık sorunları olduğu belirtildi.

 

© The Independentturkish

DAHA FAZLA HABER OKU