Yenilmezler ve Adalet Birliği karşı karşıya gelse kim kazanır?

İki süper kahraman ekibinin de artıları ve eksileri göz önüne alındığında kazananın Adalet Birliği olacağı ortaya çıkıyor

DC ve Marvel ekipleri olağanüstü güçlere sahip süper kahramanlarla dolu (DC - Marvel)

İş çizgi roman kahraman takımlarına gelince iki grup diğerlerinin çok üstünde kalıyor. Marvel’ın Yenilmezleri (Avengers) ve DC’nin Adalet Birliği (Justice League), en iyiler arasından seçilenlerin bir araya geldiği ekipler. İki ekibin de kendi güçlü ve zayıf yanları var.

Peki bu iki grup karşı karşıya gelse hangisi galip gelirdi?

fazla oku

Bu bölüm, konuyla ilgili referans noktalarını içerir. (Related Nodes field)

Yenilmezler ve Adalet Birliği arasında bir karşılaşmanın galibini belirlerken iki takımın da türlü yeteneği, kuvvetleri ve güçleri arasında değerlendirilmesi gereken pek çok faktör var. 

İki grubun çokça farklı versiyonu olduğu için bu tartışma daha çok çekirdek ekipler etrafında ilerlemeli.

Yenilmezler için: Thor, Iron Man, Ant-Man, Wasp, Hulk, Kaptan Amerika, Scarlet Witch, Doctor Strange, Black Panther, Hawkeye ve Quicksilver.

Adalet Birliği için: Superman, Batman, Wonder Woman, The Flash, Green Lantern, Aquaman, Martian Manhunter, Green Arrow, Hawkgirl ve Black Canary.

İki süper kahraman ekibinin daha önce 2003'te Kurt Busiek ve George Perez’in JLA/Avengers adlı çizgi roman serisinde karşı karşıya geldiğini hatırlamakta fayda var.

Lakin iki ekip durup birlikte çalışmaya karar vermeden önce mücadele büyük ölçüde eşit durumdaydı. İş sınırları olmayan bir mücadeleye geldiğinde daha derine inmemiz gerekiyor.

Adalet Birliği, Yenilmezler’den Daha Güçlü

Superman-Thor - JLA-Avengers.jpg
Superman ve Thor karşı karşıya (JLA-Avengers) 

 

Kuvvet odaklı bir bakış açısında terazi Adalet Birliği’nin lehine tartıyor. DC’nin kadrosu muhtemelen en güçlü süper kahramana, Superman’e sahip.

Süper kuvvet, ısı saçan bakışlar, dondurucu nefes ve yaralanmazlığıyla Superman’i alaşağı etmek epey güç. DC kadrosu, benzer yeteneklere sahip Wonder Woman’ı da içeriyor.

Yenilmezler’in Hulk’ı ve Thor’u da olağanüstü kuvvetleriyle kesinlikle ekibin ağır topları ama DC’deki muadillerine kıyasla kavgada galip gelmeleri son derece zor.

Kanıt mı? Superman, JLA/Avengers’taki epik bir savaş sahnesinde Thor’u yenmişti.

Ayrıca DC'de muhtemelen Superman’den bile daha güçlü kahramanlar var. Ve onları yenmek biraz zor.

Yenilmezler, Adalet Birliği’nden Daha Zeki

 

JLA-Avengers.jpg
JLA-Avengers, Marvel ve DC mücadelesini resmetmişti (JLA-Avengers)

 

İş doğal güçlere geldiğinde Adalet Birliği daha avantajlı görünse de Yenilmezler, güçleri için teknoloji geliştirme konusunda daha bilgili görünüyor.

Iron Man’in teknolojisi sıradan bir insanı güçlü bir rakibe çevirebiliyor ve Marvel kadrosunda ondan daha zeki karakterler de var. Black Panther ve memleketi Wakanda, kahramanların güçlerini ve dünyadaki ilerlemeyi geliştirmek için teknoloji üretme ve geliştirmede epey etkili.

Hank Pym, bilimsel işleri Marvel evrenini önemli ölçüde şekillendiren bir başka mucitlik dehası. Bruce Banner da beyin takımının etkisiz elamanı sayılmaz.

DC kahramanlarının dayanağı daha ziyade doğuştan sahip oldukları veya hayatlarında daha sonra onlara bahşedilen yetenekleri. Batman varlıklı ve usta bir dedektif ama iş yeni teknoloji geliştirmeye geldiğinde Iron Man’in tozunu yutuyor.

Batman’in Lucius Fox’a (Bruce Wayne’in aile şirketinin finansal ve operasyonel müdürü) ihtiyacı var, Iron Man’inse ihtiyacı olan tek şey beyni. Gerçi iş plan yapmaya ve taktiksel saldırılar düzenlemeye gelince Batman daha avantajlı görünüyor.

Adalet Birliği’nin Tam Kadrosu Yenilmezler’i Alt Ederdi

Justice League - DC.jpg
Adalet Birliği'nin süper kahraman sayısı Yenilmez'leri geçiyor (DC) 

 

Marvel ve Yenilmezler’in genişletilmiş kadrosuna bakıldığında rekabet olanağı neredeyse ortadan kalkıyor.

Bu Marvel’ın genişletilmiş kadrosunun güçsüz olduğu anlamına gelmiyor. Gümüş Sörfçü, Sentry, Captain Marvel ve Herkül gibi karakterler olağanüstü güçlere sahip ve çokça rakibi doğduğuna pişman edebilirler.

Öte yandan DC’nin genişletilmiş kadrosunda Mister Miracle, Orion ve Yeni Tanrılar ekibi gibi tanrılardan, Dr. Fate ve Zatanna gibi güçlü büyücülere ve Green Lanterns Birliği’ndeki binlerce Lantern’a yok yok.

Kahramanların sayısına bakıldığında Yenilmezler, Adalet Birliği’nin yanında gölgede kalıyor. Adalet Birliği'nin genişletilmiş kadroyla galip gelmesi kaçınılmaz.

Ağır toplar, hesaplı kitaplı yaklaşımlar ve olağanüstü güçlere sahip genişletilmiş kadronun sonu görünmeyen sayısıyla Adalet Birliği mücadelede Yenilmezler’i alt ederdi.

Yenilmezler kesinlikle iyi bir kapışma ortaya koyardı fakat Superman, Wonder Woman ve Batman’in öncülüğü karşısında Adalet Birliği'nin yeteneklerinin üstesinden gelmeleri çok zor olurdu.

ScreenRant

 

Independent Türkçe için çeviren: Şafak Küçüksezer

DAHA FAZLA HABER OKU