Selvi: Adil Öksüz’ün BND güvenli evlerinde tutulduğu söyleniyor

İçişleri Bakanı Süleyman Soylu, 15 Temmuz’un kritik isimlerinden biri olan Adil Öksüz’ün yerini bildiklerini söyledi

Fotoğraf: AA

Hürriyet yazarı Abdulkadir Selvi, 15 Temmuz darbe girişimi sırasında gözaltına alınıp serbest bırakıldıktan sonra bir daha bulunamayan Adil Öksüz’ün Almanya’da olduğunu iddia etti.

Selvi, “Oklar Almanya’yı gösteriyor” diyerek, “Adil Öksüz’ün kozmik bir isim olması nedeniyle Alman Anayasayı Koruma Teşkilatı’nın (BND) güvenli evlerinde tutulduğu söyleniyor” ifadesini kullandı.

fazla oku

Bu bölüm, konuyla ilgili referans noktalarını içerir. (Related Nodes field)

İçişleri Bakanı Süleyman Soylu, 15 Temmuz darbe girişiminin kilit isimlerinden firari Adil Öksüz’ün yerini bildiklerini açıkladı.

Kanal 7’de konuşan Süleyman Soylu, Öksüz ile ilgili olarak şunları söyledi:

Adil Öksüz'ün nerede olduğunu biliyoruz. Ama bizde kalsın. Nasıl PKK'ya, DHKP-C'ye biz izleme yapıyorsak aynısını FETÖ'ye de yapıyoruz. Ankesör ve büfe soruşturmalarında yüzde 40 etkin pişmanlık oldu.

“Öksüz’ün yaşadığı netleşti”

Soylu’nun açıklamalarıyla Adil Öksüz’ün yaşadığının netleştiğini ifade eden Selvi, Hürriyet’teki yazısında şunları kaydetti:

Oklar Almanya’yı gösteriyor. Adil Öksüz’ün kozmik bir isim olması nedeniyle Alman Anayasayı Koruma Teşkilatı’nın (BND) güvenli evlerinde tutulduğu söyleniyor.

15 Temmuz’dan 3 gün önce darbe planlarını Pensilvanya’ya götüren kişinin Adil Öksüz olduğunu söyleyen Selvi şu noktalara dikkati çekti:

Adil Öksüz, 15 Temmuz darbe girişimiyle Fetullah Gülen arasındaki en kritik halkayı oluşturuyor. FETÖ’nün TSK imamı olarak, darbecilerle FETÖ arasındaki kuryeydi. 12 Temmuz günü darbe planlarını Pensilvanya’ya götüren Adil Öksüz, Türkiye’ye döndükten sonra ayağının tozuyla geçtiği Akıncı Üssü’nde 15 Temmuz gecesi darbeyi yönetmişti. Darbe sabahı Akıncı Üssü’de yakalandıktan sonra serbest bırakılan Adil Öksüz’ün uluslararası istihbarat servislerinin desteğiyle Türkiye’den kaçırıldığı düşünülüyor.

Independent Türkçe, Hürriyet 

DAHA FAZLA HABER OKU