BM Genel Sekreteri Guterres: İklim değişikliğinde dönüşü olmayan bir noktaya doğru ilerliyoruz

BM Genel Sekreteri iklim değişikliğini durdurmaya yönelik çabaların “tümüyle yetersiz” olduğunu söyledi

Şili'de düzenlenmesi planlanan BM İklim konferansı protestolar nedeniyle Madrid'e taşınmıştı (AP)

Birleşmiş Milletler Genel Sekreteri Antonio Guterres bugün yaptığı açıklamada dünyanın iklim değişikliğini durdurmaya dair çabalarının şu ana kadar “tümüyle yetersiz” olduğunu söyledi ve küresel ısınmanın “geri dönüşü olmayan” sınırı geçebileceğine dair tehlikeye yönelik uyarıda bulundu. 

İspanya’nın başkenti Madrid’de pazartesi günü başlayacak BM İklim Konferansı öncesinde konuşan Guterres, artan sıcaklıkların etkisinin tüm dünyada halihazırda hissedildiğini ve hem insanlar hem de diğer canlılar için dramatik sonuçlar doğurduğunu belirtti.

fazla oku

Bu bölüm, konuyla ilgili referans noktalarını içerir. (Related Nodes field)

Dünyanın küresel ısınmayı durdurmak için bilimsel bilgiye ve teknik olanaklara sahip olduğunu ifade eden BM Genel Sekreteri, yetersiz olanın “siyasi irade” olduğunu söyledi. 

Guterres gazetecilere verdiği demeçte, “Geri dönüşü olmayan nokta artık uzakta değil. Ufukta görünüyor ve bize hızla yaklaşıyor” ifadelerini kullandı. 

Yaklaşık 200 ülkenin delegelerinin katılacağı konferansta 2015 Paris İklim Anlaşması’nı düzenleyen kurallara dair son rötuşlar verilecek.

Öte yandan iklim konferansı öncesi pek çok iklim aktivisti, hükümetleri yeterli önlemler almadıkları için protesto etti. Konferans öncesinde 157 ülkede 2 binden fazla gösterici sokağa çıktı. 

© The Independentturkish

DAHA FAZLA HABER OKU