Hong Kong protestocuları, Trump’ı Rocky şeklinde tasvir eden posterler taşıdı

Hong Kong protestocuları, kendilerini destekleyen yasayı imzalayan Trump’a onu Rocky şeklinde tasvir eden posterleri taşıyarak teşekkür etti

Protestocular daha önce de Trump'a teşekkür etmişti (AP)

Hong Kong protestocuları, ABD’li kongre üyelerine ve ABD Başkanı Trump’a bölgedeki özgürlükleri kısıtlayan yetkililerin cezalandırılmasına yönelik tasarıyı onayladıkları için teşekkür etti. 

“Şükran günü mitinginde” bir araya gelen binlerce protestocudan bazıları Amerikan bayraklarına sarılırken, bazıları da Trump’ın posterlerini taşıyarak onun uluslararası bir kahraman olduğuna yönelik övgülerde bulundu. 

Trump’ın Twitter hesabında paylaştığı kendisini Sylvester Stallone’nin canlandırdığı Rocky Balboa karakteri gibi tasvir eden fotoğraf sosyal medyada Trump destekçileri tarafından yaygınlaştırılmıştı. 

fazla oku

Bu bölüm, konuyla ilgili referans noktalarını içerir. (Related Nodes field)

Senatör Marco Rubio’nun da aralarında olduğu Kongre üyeleri tarafından desteklenen Hong Kong İnsan Hakları ve Demokrasi Yasası (Hong Kong Human Rights and Democracy Act), Çinli ve Hong Konglu yetkililere insan hakları ihlalleri nedeniyle yaptırım uygulanmasına izin veriyor. Yasaya göre ayrıca ABD Dışişleri Bakanlığı, Hong Kong’un özel ticaret statüsünü de yıllık olarak gözden geçirecek. 

Yasa, Çin’le bir yıldır devam eden ticaret savaşını sonlandırmaya yönelik görüşmelerin gündemde olduğu esnada geldi ve Kongre’de çoğunluğun desteğini aldı. 

Öte yandan Global Times gazetesi, Çin’in yasaya itiraz ettiğini ve tasarıyı hazırlayanların Çin anakarasına, Hong Kong’a ve Makao’ya girişlerinin yasaklanmasını düşünüdüğünü aktardı. 

© The Independentturkish

DAHA FAZLA HABER OKU