Amerika'nın ilk siyahi milyarderi Johnson: Demokratlar Trump'ı mağlup edemeyecek

Bob Johnson, Demokrat Parti’nin "çok fazla sola" kaydığını söyledi ve Trump'ın kurumlar vergisi indirimini övdü

Bob Johnson'ın daha önce Trump'ın kabinesinde yer alabileceği gündeme gelmişti (Reuters)

Amerika'nın ilki siyahi milyarderi ve BET televizyon ağının kurucusu, 2020'de mevcut Demokrat başkan adaylarının hiçbirinin Donald Trump'ı alt edebileceğine inanmıyor.

CNBC'ye konuşan Bob Johnson, başkanın seçimleri kaybetmesinin dahi kendi elinde olduğu bir konumda bulunduğunu söyledi.

Johnson, "Trump, siyasi normlar denilen şeye bir tür yıkıcı güç getiriyor" diye ekledi.

Dış politikayı yürütme şeklinin, devlet kurumlarıyla boy ölçüşmesinin, göçle baş etme biçiminin doğru olup olmadığı umrumda değil; o kendi tarzını getiriyor.

Milyarder, kalabalık Demokrat aday adaylarını "dikkatli" olmaları ve "biçimsel Trump'la değil" de "esas Trump'la uğraşmaları" yönünde uyardı.

Johnson, hiçbir Demokratın "yeterince merkezde" olduğuna inanmıyor ve "çoğu seçmenin" merkezde yer aldığını düşünüyor.

fazla oku

Bu bölüm, konuyla ilgili referans noktalarını içerir. (Related Nodes field)

Johnson bu yıl CNBC'ye Demokrat partinin "çok fazla sola kaydığını" söylerken Trump'ın kurumsal vergi oranını dramatik biçimde yüzde 35'ten yüzde 21'e düşüren ve şirketlerle sahiplerini etkin şekilde zenginleştiren Vergi Kesintileri ve İşler Yasası'na övgüde bulundu. Trump yönetimi, ekonomistlerin gerçekleşmeyeceğini iddia ettiği bir "damlama" etkisi vaat ediyordu.

Johnson'ın işçi sınıfına mensup siyahi seçmenler adına değil, milyonerler ve milyarderler adına konuştuğunu iddia eden siyahi seçmen grupları milyarderin yorumlarını eleştirdi.

The Washington Post'a konuşan, Siyahi Seçmenler Önemlidir'in (Black Voters Matter) eş kurucusu LaTosha Brown, “Bu vergi indiriminin siyahiler için faydalı olduğunu söylemesine gelirsek, şimdiye kadar neredeydi? Bir kayanın altında mı? " diye konuştu.

Bu vergi indiriminin işçi sınıfına değil, zenginlere orantısız bir fayda sağladığına dair her türlü rapor mevcut. Sadece bu ifadesi bile bana Johnson'ın dünyadan bihaber olduğunu söylüyor.

Johnson, Trump'a oy vermeyi düşünüp düşünmediğini söylemeyi reddetse de mevcut Demokratlardan herhangi birini desteklemediğini belirtti ve CNBC'ye, "Bir Afro-Amerikalı başkanın yaptığı iyi bir şey hakkında olumlu konuşursa, bu özünde gerçek değil bir hikayedir" dedi.

Uzun zamandır Demokrat olan Johnson, varlık yönetimi firması RLJ Companies'i kurmadan önce 2001'de BET'i Viacom'a satmıştı.

Johnson, seçilmesinin ardından Trump'ı Beyaz Saray'da ziyaret etmiş ve burada kendisinin Trump yönetiminde kabine düzeyinde bir pozisyon için düşünüldüğünü söylemişti. Johnson, "yapmak istediğini yapabilmek için 15 farklı karar verme katmanından geçtiğin hükümet yapısında çalışmak bana uygun değil" diye düşünüp bu teklifi geri çevirdiğini belirtmişti.

Demokrat adaylar arasında en son katılan eski New York Belediye Başkanı ve ABD'nin en zengin 9'uncu kişisi milyarder Michael Bloomberg'i destekleyip desteklemediği sorulduğundaysa Johnson, Bloomberg'in "seçmenlere derdini anlatmak için çok para harcamaya niyetli olduğunu" ama "anlatının paradan daha önemli" olduğunu söyledi; özellikle de Bloomberg'in kendini siyahi seçmenlere nasıl yeniden tanıtacağı ve bir "durdur ve ara" destekçisi olduğu belediye başkanlığı dönemine nasıl değineceği.

 

 

*İçerik orijinal haline bağlı kalınarak çevrilmiştir. Independent Türkçe’nin editöryal politikasını yansıtmayabilir.

https://www.independent.co.uk/news/world/americas

Independent Türkçe için çeviren: Onur Bayrakçeken

© The Independent

DAHA FAZLA HABER OKU