Haşdi Şabi’den Suriye’ye operasyon: 35 ölü

Irak’ta Haşdi Şabi Anbar Operasyon Komutanı Kasım Muslih, Deyr Ez Zor’un doğusunda Suse kasabasında topçu birliklerinin IŞİD mevzilerini bombaladığını söyledi

Fotoğraf: AA - Haşdi Şabi

Anbar Operasyon Komutanı Kasım Muslih'in, Haşdi Şabi’nin resmi internet sitesine yaptığı açıklamaya göre, yapılan saldırı sonucu aralarında Ebu Wedah, Ebu Hamza ve Ebu Fetum gibi örgütün üst düzey isimlerinin de bulunduğu 35 IŞİD militanı öldürüldü.

Suriye'deki sınır bölgelerinin güvenliğinin kendi denetimlerinde olduğunu belirten Muslih, örgütün sınır şeridindeki tüm hareketlerinin gözlemlendiğini kaydetti.

“Deyr Ez Zor’un doğusu Haşdi Şabi tarafından kontrol edildi”

Muslih, Suriye’nin Deyr Ez Zor kentinin doğusunun Haşdi Şabi tarafından kontrol edildiğini söyledi. 

Öte yandan dün de Irak’ın Anbar vilayetinden bir kaynak, Irak ordusuna ait topçu birliklerinin kötü hava koşullarından yararlanarak saldırı hazırlığı yapan IŞİD’e ait mevzileri bombaladığını bildirmişti.

Anbar’a bağlı Irak-Suriye sınırındaki Kaim ilçesi Kaymakamı Ahmet Mahlavi ise dün yaptığı açıklamada Irak güvenlik güçlerinin sınırdaki Suse, Hacin, Aştia ve Bagoz bölgelerindeki IŞİD mevzilerine karşı operasyon hazırlığı içerisinde olduğunu söylemişti.

Amerikan öncülüğündeki Uluslararası Koalisyon ve Irak ordusu IŞİD’e karşı zaman zaman Suriye topraklarında operasyon düzenliyor.

DAHA FAZLA HABER OKU