“Danny DeVito, Wolverine olsun” kampanyası: Marvel hayranları 50 binin üzerinde imza topladı

İmza kampanyasına katılım gittikçe artıyor

Hugh Jackman'ın artık Wolverine rolüden emekli olmak istemesi üzerine bu karakteri canlandıracak yeni aktör arayışı sürüyor (Pinterest)

Ne zaman ve nasıl olacak bilmiyoruz ama Mutantlar, Marvel Sinematik Evreni’ne giriş yapmak için gün sayıyor. Ve bu olduğunda X-Men’in en popüler üyesi Wolverine de onlarla birlikte gelecek.

Bu durumda Hugh Jackman yerine birinin pençeleri kuşanması gerekiyor. Ama kim? CinemaBlend'de yer alan habere göre bir grup Marvel hayranının aklında bu rol için özel bir isim var; aktör Danny DeVito.

Change.org’da Danny DeVito’nun Marvel Sinematik Evreni’nde Wolverine’i canlandırması için başlatılan kampanya 50 binin üzerinde imza topladı. 

75 yaşındaki aktörü Wolverine olarak görmek isteyenlerin sayısı 53 bini geçti ve sayı gittikçe artıyor.

İmza kampanyasını başlatan Ring Arius adlı üye kampanya metninde, Marvel Sinematik Evreni’nde Wolverine rolünün hakkından gelecek ismin Danny DeVito’dan başkası olamayacağını belirtiyor. Arius iddiasını desteklemek için DeVito’nun 1.47’lik boyunu örnek veriyor.

 

wolverine - change.org_.jpg
Mayısta başlayan imza kampanyasına ilgi artıyor (change.org)

 

Wolverine’i beyaz perdeye taşıyan Hugh Jackman’ın boyu 1,88. Ancak bu karakter orijinal çizgi romanlarda çok daha kısa, 1.60. Bu durumda Wolverine rolü için adı geçen aktörlerden çoğu bu karakter için yeterince kısa değil.

Kampanyada ayrıca Danny DeVito’nun It’s Always Sunny in Philadelphia dizisindeki güreşçi “The Trashman” rolüne dikkat çekilerek aktörün dövüş yeteneği olduğu ve kirlenmekten korkmadığı vurgulanıyor.

fazla oku

Bu bölüm, konuyla ilgili referans noktalarını içerir. (Related Nodes field)

Eğer Danny DeVito, Wolverine rolünü alırsa bu onun ilk çizgi roman rolü olmayacak. Aktör daha önce de Tim Burton’ın 1992 yapımı Batman Dönüyor (Batman Returns) filminde Penguen rolünü üstlenmişti.

Yönetmenliğini Matt Reeves’ın yaptığı ve başrolde Robert Pattinson’ı göreceğimiz yeni Batman filmindeyse Penguen’i Colin Farrell canlandıracak.

Yeni Wolverine için adı geçen tek aktör Danny DeVito değil. Daha önce de Harry Potter yıldızı Daniel Radcliffe, Rocketman’ın başrol oyuncusu Taron Egerton ve ünlü oyuncu Keanu Reeves’in isimleri bu rol için anılmıştı.

Gerçekçi olmak gerekirse Danny DeVito’nun bu rolü alma şansı pek yok ama Wolverine’i canlandırmayacak olması aktörün Marvel Sinematik Evreni’nde yer almayacağı anlamına gelmiyor. DeVito’nun adı daha önce Galaksinin Gardiyanları’nda (Guardians of the Galaxy) Rocket Raccoon’un seslendirmesi için geçmişti.

Her ne kadar yönetmen James Gunn daha sonra bu yönde ilerlememiş olsa da önümüzde Marvel evreni için yepyeni bir evre olduğundan Danny DeVito’nun canlandırabileceği çok sayıda yeni karakter gündeme gelecektir. Belki MODOK bunlardan biri olabilir.

 

Independent Türkçe için derleyen: Sezin Bala

DAHA FAZLA HABER OKU