Don Kişot operası Türkiye'de ilk kez sahneleniyor

İspanyol yazar Miguel de Cervantes’in 1600’lerin başında yazdığı Don Kişot adlı eserden uyarlanan operanın prömiyeri, Kadıköy Süreyya Opera Sahnesi'nde gerçekleştirildi

1

Don Kişot operası Türkiye'de ilk kez sahneleniyor

Henri Cain’in librettosunu yazdığı, Jules Massenet’in bestelediği opera İstanbul Devlet Opera ve Balesi (İDOB) tarafından dün Kadıköy Süreyya Opera Sahnesi'nde sanatseverlerle buluştu.

Arıkan: Don Kişot sezona damgasını vuracak

İDOB Müdürü ve Sanat yönetmeni Suat Arıkan, Don Kişot oyununun bu sezona damga vuracağını söyledi. Aynı zamanda Don Kişot karakterine de hayat veren Arıkan İDOB'un bu yılki temasının "İdealizm" olduğuna işaret ederek şunları kaydetti:

"İdealleri uğruna her şeyi göze alan bir irade Don Kişot. Dolayısıyla bu sezon balede, operada, çocuk oyunlarında, konserlerde hatta sezon sonunda müzikal olarak Don Kişot oynayacağız. Yani bu sezona damgasını vuran bir karakter olacak." 

 


11 aylık çalışmanın ürünü olan operada Fransız ve İspanyol müziğinin harmanlanmış hali yer alacak.

Oyunu sahneye Recep Ayyılmaz koyarken, beş perdede sahnelenecek operada 200 kişilik bir ekip görev yapıyor.

Modern Dans Topluluğu İstanbul'dan 20 dansçının sahne aldığı operada, Zdravko Lazarov ile Helena Bayo orkestra şefliğini üstlenirken Paolo Villa da koro şefliği görevini yürütüyor.

Opera 22, 23, 25, 26, 29 ve 30 Ocak tarihlerinde de Kadıköy Süreyya Opera Sahnesi'nde sahnelenecek.

Detayları Devlet Opera ve Balaeis Genel Müdürlüğü'nün sayfasından alabilirsiniz.
 

 

DAHA FAZLA HABER OKU