Kemal Unakıtan’ın eşi: Evimin çatısını yıktılar, Cumhurbaşkanı’na ulaşamıyorum

Eski Maliye Bakanı Kemal Unakıtan’ın eşi Ahsen Unakıtan’ın villasının çatısı kaçak gerekçisiyle yıkıldı. “Cumhurbaşkanı’na ulaşamıyorum” diyen Unakıtan’a, Üsküdar Belediyesi’nden “Söz konusu villada kanuna aykırı yapılaşma vardı” açıklaması geldi

Fotoğraf: Sözcü

AK Parti'nin ilk Maliye Bakanı olan ve 2016'da hayatını kaybeden Kemal Unakıtan'ın 1983'ten beri oturduğu ve 2006 yılında yıkıp yeniden yaptırdığı Küçükçamlıca'daki villasının çatısı, Üsküdar Belediyesi tarafından 'kanuna aykırı' olduğu gerekçesiyle yıkıldı. Kemal Unakıtan’ın eşi Ahsen Unakıtan, belediyeyi suçlarken, Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan'a da sitem etti.

fazla oku

Bu bölüm, konuyla ilgili referans noktalarını içerir. (Related Nodes field)

Ahsen Unakıtan, Cumhurbaşkanı Erdoğan’ı 1970 yılından bu yana tanıdığını ifade ederek, “Benim hiçbir zaman Cumhurbaşkanı’na ulaşma gibi bir durumum olmadı. Çünkü etrafını öyle bir zırh sarmış ki…” dedi.

Unakıtan, Erdoğan için “Etrafı bugün zırhla çevrili” diyerek şu ifadeleri kullandı:

Hiçbir şekilde ulaşamıyorum. Ne korumasına ne kendisine. Ne de kendisi açıp ‘Ahsen yenge nasılsın?' diyor. Ben nasıl ulaşayım nasıl söyleyeyim? Zaten Üsküdar Belediyesi AK Parti'nin belediyesi.

Üsküdar Belediye Başkanı Hilmi Türkmen’i konuyla ilgili olarak üç gün önce ziyaret ettiğini ifade eden Ahsen Unakıtan şunları söyledi:

Yıkım kağıdı getirip kapıya yapıştırmışlardı. Kendisine anlattım. Hilmi Türkmen ‘Bakan'ın emri var, İstanbul'da binalar uygun değilse yıkılacak. Biz de uygun olmayan binaları havadan izliyor ve yıkıyoruz’ dedi. Fakat Bakanımız ben yalıtım yapmak için 40 senedir oturduğum evimi bir tamirata soktuysam ‘Git o binayı yık' demiyor. Ben bunu Hilmi Türkmen'e izah ettim.

Üsküdar Belediyesi'nden açıklama

Üsküdar Belediyesi’nden “Söz konusu villada kanuna aykırı yapılaşma vardı. Kendisine (Ahsen Unakıtan) tebligat gönderilmiş. Uyulmadığı için de yıkım işlemi gerçekleştirilmiş” denildi.

Belediye yetkilileri Ahsen Unakıtan’ın “Zabıta beni tartakladı” iddiasını reddetti.

Independent Türkçe, Sözcü

DAHA FAZLA HABER OKU