Almanya'da yaşayan Suriyeli iş adamı öldürüldü

Suriyeli iş adamı Muhammed Abdulkadir Conah Hamburg’da sokakta kanlar içinde bulundu. Hastaneye kaldırılan iş adamı hayatını kaybetti

Almanya'nın Hamburg şehrinde yaşayan Muhammed Conah evli ve iki çocuk babasıydı.

Alman medyasında yer alan habere göre Rus eşi ve iki kızıyla Hamburg’da yaşayan Suriyeli muhalif iş adamı Conah ağır yaralı şekilde ofisinin girişinde bulundu.Hemen hastaneye kaldırılan iş adamı kurtarılamadı. 

Hamburg’da ‘Diasporadaki Suriyeliler Birliği’ adlı kuruluşun başkanlığını yapan Conah’ın Esad muhalifi olduğu belirtildi.

Olayla ilgili bölge polisinin açıklamasını aktaran yerel medyada, Suriyeli iş adamının başına balta vurularak öldürüldüğü ve bir parmağının kesildiği belirtirdi.

 

 

Alman polisi, cinayet emrinin Şam’dan gelmiş olabileceği şüphesi üzerinde duruyor.

Bir görgü tanığı, Cohan’ın ofisine girdikten yarım saat sonra kanlar içinde merdivenden dışarı doğru koştuğunu, yardım istemek için sokağa geldiğinde yere yığıldığını söyledi. 

Ambulansla hastaneye kaldırılan iş adamı kurtarılamadı.

 

 

Görgü tanıkları dün (18 Ocak Cuma) sabah saat 7’de ofisine giren Abdulkadir Conah’ın bir buçuk saat sonra yardım çığlıkları atarak kanlar içinde merdivenden indiğini ve bina çıkışına yığıldığını söyledi. Polis yapılan incelemede Conah’ın ofisinde suç aleti olarak kullanılan bir balta buldu. Otopsi raporuna göre Conah’ın vücudunda 20 yarığa rastlandı.


 

DAHA FAZLA HABER OKU