Fransa, Erdoğan'ın Macron'a yönelik sözleri nedeniyle Paris Büyükelçisi'ni bakanlığa çağıracak

Erdoğan, Türkiye'nin Suriye operasyonunu eleştiren Fransa Cumhurbaşkanı için, "Kendi beyin ölümünü kontrol ettirsin" ifadelerini kullanmıştı

Paris Büyükelçisi İsmail Hakkı Pekin / Fotoğraf: AA

Fransa Dışişleri Bakanlığı, Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan’ın Fransa Cumhurbaşkanı Emmanuel Macron’a yönelik sözleri nedeniyle Türkiye’nin Paris Büyükelçisi İsmail Hakkı Musa’yı bakanlığa çağıracaklarını duyurdu.

fazla oku

Bu bölüm, konuyla ilgili referans noktalarını içerir. (Related Nodes field)

Cumhurbaşkanı Erdoğan, Macron’un “NATO’nun beyin ölümü gerçekleşmiştir” sözlerini hatırlatarak, “Fransa Cumhurbaşkanı Sayın Macron, bak Türkiye’den sesleniyorum, NATO’da da söyleyeceğim, önce sen kendi beyin ölümünü bir kontrol ettir” ifadelerini kullanmıştı.

Erdoğan’ın bu açıklaması, Macron’un, “Türkiye hem Suriye operasyonunu oldubittiye getirip hem de NATO müttefiklerinden dayanışma bekleyemez” sözlerinden sonra geldi.

Erdoğan’ın sözleri için “Bu bir açıklama değil, hakarettir” ifadelerini kullanan bakanlık, büyükelçinin durumu açıklaması için bakanlığa çağrılacağını duyurdu.

Bakanlığın ofisinden yapılan açıklamada, “Bu hakaretler hakkında yorum yapmayacağız” dendi.

İki liderin açıklamaları iki ülke arasında gerginliğe neden olurken, bu tavrın gelecek hafta Erdoğan, Macron ve ABD Başkanı Donald Trump’ın da katılacağı Londra’daki NATO zirvesinde nasıl bir hala alacağı merak konusu oldu.

 

Independent Türkçe, Ajanslar
 

DAHA FAZLA HABER OKU