AK Parti'li Gülaçar: İntihar haberini CHP danışmanları paylaştı ancak olay çarpıtıldı

AK Parti Van Milletvekili Osman Nuri Gülaçar, iki gün önce Meclis'teki odasında Erkan B. isimli kişinin intihar girişiminde bulunduğunu doğruladı ancak durumun basına yansıyandan farklı geliştiğini öne sürdü

AK Parti Van Milletvekili Osman Nuri Gülaçar / Fotoğraf: AA

AK Parti Van Milletvekili Osman Nuri Gülaçar'ın odasında iki gün önce yaşanan intihar girişimi gündemdeki yerini koruyor.

Osman Nuri Gülaçar, Independent Türkçe'ye yaptığı açıklamada hadisenin, kendisinin genel kurul görüşmelerinde bulunduğu sırada gerçekleştiğini, odada sekreterinin olduğunu ve durumu sonradan haber aldığını belirtti.

İntihar girişiminde bulunan Erkan B. isimli kişiye yıllardır yardım ettiğini, "baba yarısı" gibi davrandığını belirten Gülaçar, olay günü de genci konuk ettiklerini anlattı. 

Ancak yoğunluğu sebebiyle o gün misafirle daha çok oğlunun ilgilendiğini belirten Gülaçar, gencin yemekte ağırlandığını, otobüs biletinin alındığını ve kendisine maddi yardımda bulunulduğunu söyledi.

"Erkan, dün Meclis'e gelip defalarca özür diledi"

Erkan B. isimli gencin dün hastane çıkışında TBMM'ye gelerek kendilerinden defalarca özür dilediğini belirten AK Parti Van Milletvekili Gülaçar, gencin "yüzde 45 oranında organik olmayan psikotik bozukluklar" raporunun bulunduğunu söyledi.

Söz konusu raporu Independent Türkçe'yle paylaşan vekil, 35 yaşındaki kişinin daha önce de ailesiyle tartışıp benzer girişimlerde bulunduğunu savundu.

 

fazla oku

Bu bölüm, konuyla ilgili referans noktalarını içerir. (Related Nodes field)

 

"Çocuğu kınamıyoruz, onun için üzülüyoruz"

Olay günü yaşananların Erkan B.'nin ailevi meselelerinden ve psikolojik sorunlarından kaynaklandığını söyleyen Gülaçar, "Çocuğu kınamıyoruz, onun için üzülüyoruz" ifadelerini kullandı.

Gülaçar'dan "kasıtlı haber" tepkisi

AK Parti Van Milletvekili, intihar girişimi haberini koridorda bulunan CHP danışmanlarının basınla paylaştığını ancak bazı haber sitelerinin kasıtlı olarak durumu çarpıttığını öne sürdü.

Osman Nuri Gülaçar, medyada yer alan ve kendisinin Erkan B. ile tartıştığını iddia eden haberlerin "kasıtlı" yapıldığı iddiasıyla tepkisini dile getirdi.

Gülaçar, "Zaten yıllardır pek çok kardeşimize elimizden gelen yardımı yapıyoruz. Her gün onlarca kişiyi konuk edip, görüşüyoruz. Ama bizim ilişkimizi bilmeyenlerin, bizleri tanımayanların kasıtlı haberler yapmasını esefle kınıyoruz" ifadelerini kullandı.

© The Independentturkish

DAHA FAZLA HABER OKU