Amedspor Başkanı Metin Kılavuz: Bitirilmek isteniyoruz

İçişleri Bakanı Süleyman Soylu'nun "Terör örgütünün direk talimat verdiği bir spor kulübü" diye suçladığı Amedspor'un kulüp başkanı Metin Kılavuz'dan yanıt geldi: Türkiye'nin mali açıdan denetimden geçmiş en şeffaf kulübüyüz

Metin Kılavuz / Fotoğraf: Independent Türkçe

Türkiye Futbol Federasyonu (TFF) 2. Lig Beyaz Grup'ta mücadele eden Amedspor'un kulüp başkanı Metin Kılavuz, İçişleri Bakanı Süleyman Soylu'nun Amedspor'a yönelik açıklamalarını "şaşkınlık" ve "üzüntü" ile karşıladıklarını ifade ederek Bakan Soylu'nun yanlış bilgilerle yönlendirildiğini savundu.

Amed Sportif Faaliyetler Kulübü Şehmuz Özer Tesisleri'nde basın toplantısı düzenleyen Metin Kılavuz, "Amedspor, kurulduğu 1990 yılından günümüze kadar temel yaklaşım olarak Diyarbakır ve bölge gençlerimize yönelik sportif faaliyetlerinin önemini ilke edinerek hizmet yürütmektedir" dedi.

Amedspor'un Türkiye’nin her bölgesinden futbolcuları bünyesinde barındırdığını, futbol altyapı, engelli basket ve kadın futbolu olmak üzere amatör spor alanlarında da aktif olarak çalıştığını belirten Kılavuz, şöyle konuştu: 

Tüm faaliyet alanlarımızda binlerce genç sportif etkinlere katılmaktadır. Faaliyetlerimizin büyük bölümü ise dezavantajlı ve yoksul nüfusa yöneliktir.  Kulübümüzün spor branşlarında yer alan birçok kadın ve erkek sporcumuz milli takıma seçilmiş olimpiyat ve Balkan Şampiyonluklarına katılım sağlamış ve dereceler elde etmişlerdir. Amedspor, tüm zorluklara rağmen bu değerli hizmetleri yürütürken sporu evrensel barış’a hizmet eden etkinlikler bütünü olarak tanımlar. Kulübümüzün bu anlamda birçok Fair Pay ödülü de bulunmaktadır. Amedspor sportif faaliyetlerini yürütürken tüm baskıcı ve ötekileştiren yaklaşımlara rağmen inatla bütünlükçü bir anlayışla hareket etmektedir. Ne yazık ki bu anlayışımız ülkemizde ve dünyada eşi benzeri olmayan taraftar yasaklarıyla karşılık bulmaktadır. 

Daha önce yargıya taşınarak kulübün lehine sonuçlanan mahkeme kararlarının da olduğunu hatırlatan Kılavuz, "İçişleri Bakanlığı’na bağlı güvenlik kurullarınca bu yasaklama devam ettirilmektedir.Burada sayısını belirtmekte zorlanacak kadar çok sayıda baskılar yetmezmiş gibi; dün İçişleri Bakanı’nın açıklamasıyla şaşkınlık ve üzüntü yaşadık. Açıklamayı hayretle izledik" ifadelerini kullandı. 

"Türkiye'nin en şeffaf kulübüyüz"

Her spor kulübü gibi düzenli olarak mali denetimden geçtiklerini ve bu anlamda "Türkiye'nin en şeffaf kulüplerinin başında yer aldıklarını" belirten Metin Kılavuz, şöyle devam etti:

Kulübümüz bir önceki dönem benzer ithamlarla başta mali müfettişler olmak üzere her türlü denetimden geçmiştir. Tek bir olumsuz husus ile isnat edilemeyeceği tespit edilmiştir. Bu konuda kulübümüzün her zaman denetime açık olduğunu da belirtmek isteriz.İçişleri Bakanı’nın kulübümüzü kriminalize eden ve yalnızlaştırmaya yönelik bulduğumuz beyanlarını, Amedspor üzerinde gelişecek olumsuzluklarda (deplasmanda yaşanacak taraftar olayları, hakem temsilci vs. yaklaşımlarında )sorumlu ve sorunlu buluyoruz. Göz önünde tutulması gereken diğer bir husus ise; benzer durumda olan tüm kulüpler yerel yönetimler ve Mülki amirliklerden her türlü katkıyı alabilirken Amedspor’un bu desteklerden yoksun olmasıdır. Bilindiği üzere ülkemizde SMS kampanyası düzenleyen kulüplere izin verilirken izin alamayan tek kulüp Amedspor’dur. Bu ülke sadece birilerinin değil bu ülkede yaşayan herkesindir.

Bir soru üzerine kulübün ciddi anlamda bütçe sorunu yaşadığını ifade eden Kılavuz, sözlerini şöyle noktaladı: 

İçişleri Bakanı'nın kulubümüzle ilgili yanlış bilgilendirildiğini düşünüyoruz. Bu yanlış bilgilendirme üzerine neden bu açıklamayı yaptı onu bilemiyoruz. Örneğin 2020 bütçesinden İçişleri Bakanlığı'nın plastik mermi ve biber gazına ayıracağı bütçenin yüzde birini Amedspor'a ayırmıyorsun. Diyarbakır Büyükşehir Belediyesi bütçesinin ki bu yasal bir mevzuatta da var. Bütçesinin binde yedisini Amedspor'a katkı olarak bekliyoruz. Amedspor'u yanlış bilgilendirmelerle ötekileştirmek, öcü göstermek doğru değildir. Amedspor bu açıklamalarla adeta bitirilmek isteniyor. Bu açıklamanın bir kez daha gözden geçirilmesini bekliyoruz. Amedspor, sadece bu kentin değil bölgenin bir takımıdır. Amedspor halkı, özellikle iş dünyası takımına sahip çıkmalıdır.

© The Independentturkish

DAHA FAZLA HABER OKU