Avengers: Endgame senaristleri Thor'u neden öldürmek istemedi?

Senaristler Thor'un yeterince fedakarlık yaptığını düşünmüş

Marvel Sinematik Evreni sürekli genişleyen bir dünya olabilir ama Avengers: Endgame’de süper kahraman ekibi birkaç üye eksildi.

Hala Iron Man ve Black Widow’un ölümünün yanı sıra Kaptan Amerika’nın süper kahraman hayatını bırakışını hazmetmeye çalışıyoruz.

Bunlar gerçekten yaşandı mı? Avengers: Endgame tamamen 2012’nin Yenilmezler’inde (The Avengers) ilk kez bir araya gelmiş orijinal Marvel kahramanları için bir dönemi bitirmekle ilgiliydi.

 

thor-marvel-disney.jpg
Avengers: Endgame'de Thanos yenilgisi karşısında en büyük sıkıntıyı çeken ekip üyelerinden biri Thor oldu (Disney/Marvel)

 

Avengers: Endgame’in yazarları Christopher Markus ve Stephen McFeely isteselerdi kurucu 6 Yenilmez için kolayca bir “toplu kıyım” meydana getirebileceklerini söyledi.

Ama Mark Ruffalo’nun Hulk’ını, Jeremy Renner’ın Hawkeye’ını ve Chris Hemsworth’ün Thor’unu bırakarak filme biraz umut katmayı tercih ettiler.

Tabii ki Hemsworth’ün Taika Waititi’nin Love and Thunder’ı, Renner’ın da kendi Disney+ dizisi için döneceğini biliyoruz ama ana nokta hikayelerini tatmin edici şekilde sonuçlandırmaktı. Vanity Fair dergisine konuşan Markus durumu şöyle anlattı:  

Olay sadece daha fazla hikayeleri olacağını bilmemiz değildi, olay… Thor feda üstüne fedada bulundu ve kayıp üstüne kayıp yaşadı. Onu öldürmek iyi bir son değil. Onu nihayet kendisiyle –ve şu anki kilosuyla- makul ölçüde memnun bırakmak iyi bir son.

Chris Hemsworth’ün canlandırdığı Asgardlı kahraman, Thanos’un parmak şıklatmasından sonra fiziksel olarak en dönüştürücü 5 yılından birini geçirdi.

Kaybettikleri zaman gerçekten çok içerleyen Thor kendini biraya ve guacoamole’ye verdi.

Aslında, Kaptan Amerika “Yenilmezler toplanın” diyene kadar Thor’un eski yapılı haline dönmüş olacağı öngörüsü vardı.

fazla oku

Bu bölüm, konuyla ilgili referans noktalarını içerir. (Related Nodes field)

Neyse ki, Avengers: Endgame daha gerçekçi bir seçeneği tercih etti. Ve model vücuduna sahip olmayan, duygusal açıdan çökmüş bir kahramanı Yenilmezler’in bir parçası olarak ve hala had bildirir şekilde görmek de iç açıcı.

Bir sonraki filmde görülecek karakter için de merak uyandırıcı. İleride rolü ne olacak?

Taika Waititi 2021’de gösterime girecek Thor: Love and Thunder’da Chris Hemsworth’ün karakteriyle nasıl yeniden bir araya geleceğimiz konusunda sessizliğini koruyor.

Yazar/yönetmen Waititi, Avengers: Endgame’deki Thor’la 4. filmde göreceğimiz Thor arasında ne kadar zaman geçmesi gerektiği konusunda Marvel’la iletişim halinde olduğunu söylemişti.

Ama biliyoruz ki Tessa Thompson’un Valkyrie’si ve Natalie Portman’ın Jane Foster’ı ona eşlik edecek. Portman, Kudretli Thor’u oynamak için geri gelecek.

CinemaBlend
 

Independent Türkçe için çeviren: Şafak Küçüksezer

DAHA FAZLA HABER OKU