Albayrak’tan KYK açıklaması: Çalışma yapıyoruz

Bakan Albayrak, İktisadi ve İdari Bilimler mezunlarının gelir uzman yardımcısı olarak KPSS ile atanması için çalışma yaptıklarını da bildirdi

Fotoğraf: AA

Hazine ve Maliye Bakanı Berat Albayrak, üniversite öğrencilerinin öğrenimleri sırasında aldığı KYK yardımıyla ilgili çalışma yürüttüklerini söyledi. Albayrak’ın açıklaması KYK borçlarının silinmesi ya da kısmi af şeklinde değerlendirildi.

Bakan Albayrak, TBMM Plan ve Bütçe Komisyonu'nda, Bakanlığının bütçesi üzerindeki görüşmelerde milletvekillerinin soru ve eleştirilerini yanıtladı.

Albayrak burada yaptığı konuşmada, “KYK yurtları borçları ile ilgili çalışma yapıyoruz. İktisadi ve İdari Bilimler mezunlarının gelir uzman yardımcısı olarak KPSS ile atanması için çalışma yapıyoruz” dedi.

“Kimi dava ettim?”

Ülke tarihinde kendisi kadar eleştirilen, saldırılan ve hakaret edilen başka bakan olmadığını söyleyen Albayrak, "Kimi dava etmişiz? Biz doğru bilgilerle hareket edeceğiz." dedi.

HDP Adana Milletvekili Meral Danış Beştaş'ın ekonomiyi eleştirdiği için tutuklandığını söylediği kişinin, terör örgütü propagandası yapma iddiasıyla tutuklandığının altını çizen Albayrak, sözlerini şöyle sürdürdü:

Meseleyi manipüle etmemek lazım. Soruyorlar, 'bir yasa mı hazırlıyorsunuz, eleştirenlerin hepsini içeri mi atacaksınız', böyle bir hazırlık yok, ben bilmiyorum. Her türlü şeyi söyleme özgürlüğü var ama birileri çıkıp SPK ve BDDK yasası ile mevzuatları kapsamında bir şirketin, kurumun, bankanın çalışanları ve yatırımcısı özelinde suç işliyorsa gerekli merciler bununla ilgili adım atar. 'Ekonomi kötü, işsizlik şöyle' denmesinde sıkıntı yok ama siz yasalar kapsamında suç işliyorsanız, gerekli kurumlar gerekli işlemleri yapar. Ben halka açık bir şirketin hisse senedini alıyorsam ve siz belirli bir noktada pozisyon alıp o şirketi batırmaya, operasyon çekmeye çalışıyorsanız bu suçtur.

Independent Türkçe

DAHA FAZLA HABER OKU