Joker’in rekor kırmasının ardından DC daha fazla 18+ film çekmeye karar verdi

Joker tüm zamanların en kârlı çizgi roman uyarlaması olmuştu

Yırtıcı Kuşlar'ın başrolünde Margot Robbie yer alıyor (IMDb)

Joker şimdiye dek bir çizgi roman kahramanının beyaz perdeye yansıdığı en cesur yapım olabilir. Ama belli ki sonuncusu olmayacak.

Tüm zamanların en başarılı 18+ filmi olan Joker, en kârlı çizgi roman uyarlaması olarak da tarihe geçti.

18 yaş üstü izleyiciye uygun süper kahraman filmi yapmanın kârlı olduğu ilk kez 2016 yapımı Deadpool ve 2017 tarihli Logan ile kanıtlamıştı. Öyle görünüyor ki Warner Bros. da bu gerçeği fark etti.

Joker’in 1 milyar doları (yaklaşık 6 milyar TL) aşan gişe hasılatının ardından DC’nin gelecekte daha fazla 18+ film yapmaya karar verdiği belirtiliyor.

fazla oku

Bu bölüm, konuyla ilgili referans noktalarını içerir. (Related Nodes field)

Variety’de yer alan habere göre merakla beklenen bazı DC filmlerine 18 yaş sınırlaması gelebilir. Buna göre şubatta vizyona girmesi beklenen Yırtıcı Kuşlar (Ve Muhteşem Harley Quinn) / Birds of Prey (And the Fantabulous Emancipation of One Harley Quinn) ve 2021’de gösterime girmesi planlanan Suicide Squad’ın 18+ yaş sınırlamasıyla sinema salonlarına gelebileceği ifade ediliyor.

DC’nin, Disney/Marvel’ın daha aile dostu süper kahramanlarına karşılık daha cesur ve yetişkinlere yönelik yapımları vizyona sokmayı planladığı konuşuluyor.

Cathy Yan yönetmenliğindeki Birds Of Prey, Harley Quinn'in Joker'den ayrılmasından sonra Black Canary, Huntress ve Dedektif Renee Montoya'ya katılarak zalim suç lordu Black Mask'e karşı mücadelesini konu ediyor.

Filmin Türkiye’de 7 Şubat 2020’de vizyona girmesi bekleniyor.

2016 tarihli Suicide Squad: Gerçek Kötüler’in (Suicide Squad) devamı niteliğindeki The Suicide Squad’ın yönetmenliğini Galaksinin Koruyucuları’yla (Guardians of the Galaxy) bilinen James Gunn üstleniyor.

DC'nin takviminde başrolünde Gal Gadot'un yer alacağı gelecek yaz vizyona girmesi planlanan Wonder Woman 1984, Aquaman 2, Green Lantern Corps, The Flash ve Black Adam da bulunuyor. 

 

Independent Türkçe için derleyen: Sezin Bala

DAHA FAZLA HABER OKU